Παπανδρέου: Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για τα σενάρια αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους ζήτησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους γερμανικούς Financial Times ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.


«Το ΔΝΤ ζήτησε επίσης ξεκάθαρα από την ΕΕ να σταματήσει τις διαμάχες. Ενδείκνυται ευρεία συμμετοχή
του....
ιδιωτικού τομέα. Η συζήτηση που διεξάγεται δημοσίως εξελίσσεται όμως "σε σοβαρό πρόβλημα για την αξιοπιστία του προγράμματος βοήθειας". Από το 2010 η Ελλάδα εξαρτάται από τον κορβανά της ΕΕ και του ΔΝΤ», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί»,

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα μέρος του χρέους της σε τιμή αγοράς του 50% της ονομαστικής αξίας τους ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι «όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά».

NaftemporikiΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα