Ποιές είναι οι εγγυήσεις για τα 130 δίς ευρώ της δανειακής σύμβασης; Γιατί άλλαξαν θέμα;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Εβλεπα απο χιλιόμετρα μακρυά, ότι ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ θα υπαναχωρούσε στο θέμα του δημοψηφίσματος αλλά και την απόφαση-πρόφαση Σαμαρά να δεχτεί να ψηφίσει μια υποθετικά μη καθαρογραμμένη συνθήκη δανειοδότησης.

Κατα τη γνώμη μου, η συνθήκη είναι ήδη καθαρογραμμένη, ο Σαμαράς
την ξέρει…
και απλά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, γιατί παραχωρεί μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωζώνη.

Επισημαίνω ότι χτες στην ομιλία του στη Βουλή ο ΓΑΠ παραδέχτηκε την παράδοση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας στην Ευρωζώνη, κάτι που δεν άκουσε κανείς…

Στο βούρκο που ζεί η χώρα τον τελευταίο μισό αιώνα, δεν μπορεί κανένας να απορρίψει την πιθανότητα ότι ο Πρωθυπουργός θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή σήμερα και θα διατηρήσει την παραμονή του στην εξουσία.

Αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες απείρου κάλλους, θα αναδείξει σε παιδική χαρά το κυβερνών κόμμα αλλά και θα ξεφτυλίσει πλήρως την αξιωματική αντιπολίτευση, που είχε από χτές φορέσει κοστούμι μελλοντικής διακυβέρνησης της χώρας περιφερόμενο σαν παλιά λατέρνα στα ΜΜΕ.

PASOK – ND ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΥΛΣΙΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

Σε κάθε περίπτωση, η παραμονή του ΓΑΠ στην εξουσία επιβαρύνει τη χώρα. Πρεπει να υπάρξει άμεσα παραίτηση του ΓΑΠ και μια γρήγορη μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένους στόχους (σε αυτό συμφωνώ με τη ΝΔ) . Αυτό για να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί και οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν δείχνουν ότι λειτουργούν αν, μετά όσα έχουν γίνει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δώσουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης-αυτογελοιοποίησης στο ΓΑΠ. Τα ψυχολογικά του καθενός δεν επιλύονται στα βουλευτικά έδρανα.

Αυτό που έχει σημασία πάντως, δεν είναι αν θα γίνει Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος, αν παραμείνει Πρωθυπουργός ο ΓΑΠ ή αν υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση αλλά ποιές είναι οι εγγυήσεις που πρέπει να δοθούν από την Ελλάδα για να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ. Οποιοςδήποτε από δαύτους να είναι επάνω, με τις ικανότητες, τα πιστεύω, με την προιστορία αλλά και με τα μικρού βεληνεικούς στελέχη που διαθέτει, έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταβάλλει τα πράγματα υπέρ της Ελλάδας.

Ειναι τόσο άσχημα τα πράγματα, είναι τόσο - και εξ αρχής – δεδομένη πλέον η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μετά την ταχεία υπερχρέωση της χώρας (έργο του ΓΑΠ), που θεωρώ ότι είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ να είναι κυβέρνηση δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτά που πρόκειται να υποστούν οι Ελληνες πολίτες.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Τα πιό σοβαρά ερωτήματα όμως είναι δύο και να επιμείνετε σε αυτά:

1> Ποιές είναι οι εγγυήσεις, που πρέπει να δώσει η χώρα για να πάρει το δάνειο των 130 δις ευρώ;

2> Γιατί μεχρι τώρα δεν έχει αρχίσει η συζήτηση γύρω απο αυτό και προέκυψε το δημοψήφισμα;

Είναι αλήθεια ότι η χώρα θα παραδώσει τον κρατικό της πλούτο
Keywords
Τυχαία Θέματα