Πραγματικό "Πόθεν Έσχες" και ασυλία

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς τις διάφορες ανακριτικές η άλλου είδους επιτροπές και δίκες γύρω από την κατάχρηση δημοσίων πόρων που καταλήγουν στο τίποτα. Παράλληλα τα ΜΜΕ χτίζουν γύρω από την κάθε υπόθεση πυκνά σύννεφα αδιαφάνειας, παραπληροφόρησης και....
αποπροσανατολισμού της κοινωνίας με φαντάσματα πολιτικής η οιασδήποτε άλλης ασυλίας και παραγραφών, ακόμα και προστασίας των υπευθύνων από το Σύνταγμα.
Στέλνοντας έτσι εγκλήματα κατά του έθνους στις καλένδες. Είμαστε στο ναδίρ κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και όμως υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτό το τέλμα, παρόλα τα τείχη προστασίας που έχει υψώσει το πολιτικό κατεστημένο με τα πλοκάμια του. Τον παρουσίασα σε άρθρο μου πριν δύο σχεδόν χρόνια1 . Τρόπος απλός και αποτελεσματικός αν οι πολίτες τον απαιτήσουν με πυγμή, μια και η εφαρμογή του θα υποχρεώσει την διαφάνεια της διαδικασίας και τον διαχωρισμό όσων θα προκύψει ανάγκη να ελεγχθούν από τους ελεγκτές. Είναι η σχετικά απλή διαδικασία ενός πραγματικού `Πόθεν Έσχες` που ξεπερνά όλα τα εμπόδια περί κάθε είδους ασυλίας και φτάνει στην καρδιά κάθε παράβασης μέσα στα πλαίσια της λογικής αλλά και του Συνταγματικού Χάρτη. Η διαδικασία θα μπορούσε να εφαρμοσθεί ως εξής.

Σε μια διαδικασία πλήρους διαφάνειας, ισχυρή ελεγκτική αρχή από αδιάβλητους δικαστικούς και φοροελεγκτές, υπάρχουν ευτυχώς ακόμη τέτοιοι, να μας καλέσει όλους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, με μια σειρά προτεραιότητας σχετική με την πραγματική οικονομική μας επιφάνεια, την ανάμιξή μας στη δημόσια διοίκηση και τα πλοκάμια της, στα μέσα ενημέρωσης και τον επιχειρηματικό χώρο, με τα διαθέσιμα μηχανογραφικά στοιχεία και να μας βάλλει εμπρός στην εξής πρόκληση.

Κυρίες η/και Κύριοι από τον έλεγχο των φορολογικών σας δηλώσεων τα τελευταία ας πούμε 20 χρόνια προκύπτουν εισοδήματα τα οποία λαμβάνοντας υπόψη έξοδα διαβίωσης και ανακεφαλαίωση των υπολοίπων καταλήγουν σε περιουσία Α. Από την έρευνα των περιουσιακών σας στοιχείων ανά την υδρόγειο σήμερα προκύπτει ότι έχετε Β. Το δημόσιο προχωρεί στην άμεση προσωρινή κατάσχεση της διαφοράς. Έχετε δύο μήνες να προσφύγετε στα δικαστήρια. Εάν δεν προσφύγετε η κατάσχεση καθίσταται μόνιμη και η πολιτεία προχωρεί στην επιβολή ποινών για τις πράξεις που δημιούργησαν παράνομα τα επί πλέον περιουσιακά στοιχεία. Εάν προσφύγετε στην δικαιοσύνη και δικαιωθείτε θα σας επιστραφούν τα κατασχεθέντα. Δηλαδή φέρτα δω τώρα και το τώρα είναι η λέξη κλειδί.

Βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει πραγματικά ενεργούς πολίτες και μια εθνική κυβέρνηση απεξαρτημένη από το πολιτικό κατεστημένο. Έτσι το βάρος πέφτει πάλι στον καθένα μας που πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει τον υπεύθυνο αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να μαντέψει τις αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινωνίας και των χρηματαγορών αφού θα βρούμε πολλά από τα λεφτά που `χάθηκαν` από την περιουσία του Δημοσίου.

Για το μέλλον των παιδιών μ
Keywords
Τυχαία Θέματα