Προς υποβάθμιση το δημοσιογραφικό επάγγελμα;

Σεβαστή η άποψη των συναδέλφων του «ΒΗΜΑΤΟΣ» να αποδεχτούν «Σύμφωνο Εργασίας» με την ιδιοκτησία, με το οποίο προβλέπονται μειώσεις 20% για τους μισθούς από 1.881 ευρώ και πάνω, για δύο χρόνια. Στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό από την ΕΣΗΕΑ, αποφασίστηκε να υλοποιηθεί με όσους το αποδέχονται.
Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 50 υπέρ, 15 κατά και 12 λευκά.
Περισσότερο σεβαστή η άποψη των συναδέλφων να μη χάσει κανείς άλλος τη δουλειά του.
Αλλά το «σύμφωνο» αυτό είναι συνέχεια της....
Κερκόπορτας που άνοιξε ο υπουργός
Οικονομικών και η Κυβέρνηση, πιστεύουμε όχι εν αγνοία, αν όχι με την υπόδειξη Εκδοτών και Καναλαρχών.
Στη φάση αυτή, εμείς θα επισημάνουμε τα ακόλουθα:
1,- Με αυτά τα «σύμφωνα» καταργούνται στην ουσία οι Ενώσεις και οι συλλογικές συμβάσεις. Επιτεύγματα αγώνων πολλών ετών.
2.- Ετσι αρχίζει το «ξήλωμα» και η υποβάθμιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Το οποίο αν «πέσει» δύσκολα θα ξανασηκωθεί.
3.- Αρχίζει η περαιτέρω μείωση των εσόδων των Ταμείων των δημοσιογράφων.
4.- Αρχίζει να διαφαίνεται ο κίνδυνος μεγάλης μείωσης των συντάξεων των συνταξιούχων συναδέλφων.
5.- Αρχίζει να διαφαίνεται ο κίνδυνος ότι οι νέοι συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη όταν έρθει η ώρα, ή θα πάρουν πολύ μικρή.
Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει όταν το Δημόσιο άρχισε να μειώνει τους μισθούς σε ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΕΡΤ κλπ. Τότε οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα αδιαφορούσαν, κάποιοι δε – τη υποδείξει τίνων;- έγραφαν ή μιλούσαν εναντίον τους.
Τώρα, όμως, ήρθε η σειρά τους. Δεν επιχαίρουμε γι αυτό. Απλά συνιστούμε να προσέξουν πριν είναι περισσότερο αργά./19-1-12/
http://www.koutouzis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα