Ψυχραιμία, ενότητα και εγρήγορση από σήμερα

Τα πάντα ρει. Αυτό μας διδάσκει το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αφού ο λαός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Καταρχάς παρατηρούμε μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στα πολιτικά δρώμενα. Η σοσιαλιστική παράταξη ξεκόπηκε από τα....
παραδοσιακά της ερείσματα και αφέθηκε σε νέο-ρεαλιστές πολιτικούς, πεφωτισμένους
της Εσπερίας και ξένους εντολοδόχους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την οδήγησαν την χώρα στην απαξίωση και στην οικονομική εξαθλίωση, χάνοντας την όποια αίγλη του παρελθόντος και τη λαϊκή υποστήριξη.
Ήττα και για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά τις οικονομικές και γεωπολιτικές της προτάσεις, δεν κατάφερε λόγω της ατολμίας της καθώς και της υπερβολικής ανοχής που έδειξε συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου να πείσει το λαό. Αν και πρώτο κόμμα αδυνατεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
Η αποδυνάμωση των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ίσως τους βοηθήσει στην πορεία να επαναπροσδιορίσουν τη στάση και τις επιλογές τους, αλλά και να τους δώσει και τη δυνατότητα να «ξεφορτωθούν» όσους ξεστράτισαν από το βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της χώρας.
Πολύ καλά αποτελέσματα για Τσίπρα και Καμμένο, μέτρια τα αντίστοιχα για Κουβέλη και Παραρήγα, ενώ για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση έχουμε είσοδο της ακραίας Δεξιάς στο Κοινοβούλιο.
Σε μια Βουλή νέων προσώπων βασικό προαπαιτούμενο είναι να μη βρεθεί ξαφνικά η χώρα ακυβέρνητο καράβι. Τη χώρα συμφέρει κόμματα, τα οποία έχουν σε κάποιο βαθμό κοινές θέσεις και επιλογές, παρακάμπτοντας τις επιμέρους διαφωνίες τους, να ενωθούν μπρος στον κίνδυνο ακυβερνησίας της πατρίδας και να προχωρήσουν άμεσα σε σχηματισμό κυβέρνησης παρά τις προεκλογικές και βιαστικές δηλώσεις τους. Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή εθνική ενότητα, οικονομική ανάπτυξη με χαμηλούς φόρους και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική. Όσοι προβάλουν ανούσιες δικαιολογίες αποστασιοποίησης από κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πραγματικό αντικείμενο θα «πληρώσουν» στη συνέχεια ακριβά το τίμημα του αδιεξόδου.
Σε κάθε περίπτωση οι ψηφοφόροι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε εάν τελικά χρειαστεί η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, κάτι που στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν είναι ότι το καλύτερο για τη χώρα, να ψηφίσουν με ψυχραιμία και με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον.
Διότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ένα είναι σίγουρο: Το μνημόνιο με τη μέχρι σήμερα μορφή του έλαβε τέλος. Κι αυτό είναι μεγάλη νίκη…
Pygmi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα