Πυρετός τηλεδιασκέψεων μετά και την υποβάθμιση των ΗΠΑ

Έκτακτες τηλεδιασκέψεις θα έχουν το προσεχές 24ωρο οι υπουργοί Οικονομικών της G7, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της G20 καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στην Ευρωζώνη αλλά και την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής
ικανότητας των ΗΠΑ, προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην...
κρίση χρέους της Ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός.

“Η G7 θα συνεδριάσει δια τηλεφώνου. Δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο αν θα πραγματοποιηθεί σε ένα στάδιο, δηλαδή σήμερα, ή σε δύο, δηλαδή και αύριο”, ανέφερε σήμερα μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Την πληροφορία πάντως, δεν επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία τόσο της G7 όσο και της G20. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει αν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 έχει οριστεί να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία.

Εν τω μεταξύ, πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Βραζιλίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της G20.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, τηλεδιάσκεψη προγραμματίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έπειτα από κάλεσμα του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Στη διάσκεψη θα εξετασθεί και η πιθανότητα να αγορασθούν κρατικά ομόλογα της Ιταλίας.

Οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, δηλώνουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι διαιρεμένο για το εάν πρέπει η ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και ακόμη και αυτοί που είναι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης δηλώνουν ότι η Ιταλία θα πρέπει πρώτα να λάβει περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Επίσης, τηλεφωνική συνομιλία αναμένεται να έχουν το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με Βρετανό αξιωματούχο. Ο Όσμπορν, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στις ΗΠΑ, πρόκειται να συνομιλήσει με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάσεκ Ροστόφσκι, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο. Ο Όσμπορν βρίσκεται από χθες σε επαφή με αρκετούς ακόμη υπουργούς Οικονομικών.

Την ίδια ώρα,ο Λευκός Οίκος καλεί τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε “να αποκατασταθούν η οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη στις Ηνωμένες Πολιτείες”.
“Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να δείξουμε τη βούλησή μας, την ικανότητά μας, τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε, ανταποκρινόμενοι στις οικονομικές-δημοσιονομικές προκλήσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

http://www.antinews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα