Ράιχενμπαχ: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα αρθεί σύντομα

Την εκτίμηση του ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), Χορστ Ράϊχενμπαχ, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της....
οικονομικής κατάστασης
της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, «τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».

Σημείωσε ακόμη ότι στο κέντρο της δράσης της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία. Για τα θέματα αυτά, τόνισε, υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ υπογραμμίζοντας ότι «το σημαντικό δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους».

Επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων ενώ για μια ακόμη φορά έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και τόνισε χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. «Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη μείωση του αποθέματος των οφειλών των δημόσιων οργανισμών προς τις επιχειρήσεις.
http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα