WSJ: Πρόταση του IIF για σταδιακή αύξηση του επιτοκίου των νέων ομολόγων

Μια νέα πρόταση φαίνεται πως έκαναν οι τράπεζες μέσω του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου για το ελληνικό χρέος, όπως επικαλείται δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι το IIF προτείνει τη σταδιακή αύξηση του επιτοκίου των νέων ομολόγων που θα αντικαταστήσουν
τα παλιά, «σημάδι πιθανής σύγκλισης των δύο πλευρών που δείχνουν να.....
πλησιάζουν σε συμφωνία για την απομείωση χρέους».

Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο φαίνεται να προωθεί ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο το επιτόκιο θα ξεκινά από επίπεδο χαμηλότερο του 4% αλλά θα αυξάνεται κάθε δύο χρόνια.

Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εκ νέου πάνω σε νέες προτάσεις.
Η πηγή που επικαλείται η εφημερίδα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι οι εκπρόσωποι των ιδιωτών πιστωτών «ήρθαν στην Αθήνα φέρνοντας νέες προτάσεις».

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν κατονομάζεται αναφέρει: «Συζητάμε μια πρόταση που θα ξεκινά από επιτόκιο κοντά στο 3,6-3,7%. Ο Νταλάρα θα μεταφέρει την πρόταση στις τράπεζες και οι απαντήσεις τους θα συζητηθούν απόψε».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την πρόταση ως «μια πολύ καλή ευκαιρία» για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι αύριο και να παρουσιαστεί στη συνέχεια στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα