Ρέσλερ: Προς το συμφέρον της Γερμανίας οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Για τη βούληση της Γερμανίας να στηρίξει τη χώρα μας διαβεβαίωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στην Αθήνα.

«Θα σας στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε γιατί έχουμε ίδιο συμφέρον, να.....
δώσουμε ώθηση στις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ρέσλερ.

Επίσης, ο Ρέσλερ υπογράμμισε ότι δεν θέλει καμία χώρα της ευρωζώνης να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, προσθέτοντας ότι
οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν τις φτωχότερες, στη βάση της οικονομικής σύνεσης και της σταθερότητας. «Θέλουμε να κρατήσουμε όλες τις χώρες μέσα στην ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα από τα βασικά αίτια της κρίσης στην Ελλάδα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία έχει τη βούληση να παράσχει τεχνογνωσία και προσωπικό για τη δημιουργία Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, που θα πρέπει να αντλεί χρήματα από χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης.

Στα πλαίσια αυτά, ο Ρέσλερ εξέφρασε τη βούληση της Γερμανίας να διαθέσει πόρους σε γερμανούς επιχειρηματίες για να επενδύσουν στη χώρα μας και ζήτησε από την Κομισιόν να διαθέσει τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, για τον ίδιο σκοπό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να συναντηθεί η πολιτική με την οικονομία, και επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρευστότητα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Επιχειρούμε αλλαγές στη δομή του κράτους και στο μοντέλο ανάπτυξης και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε», επεσήμανε, προειδοποιώντας ότι κάθε καθυστέρηση είναι επισφαλής και επικίνδυνη, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
http://www.newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα