Σαμαράς: "Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είναι συγκυβέρνηση"

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο είναι μεταβατική και ειδικού σκοπού και δεν συνιστά συγκυβέρνηση, επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς απαντά σε όσους τον επικρίνουν πως αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, τονίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και....
κάτω από πολύ λιγότερο οριακές συνθήκες είχε ταχθεί υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν θα αμφισβητήσει αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα μπλοκάρει όλα όσα πρέπει να γίνουν αν και όπως υπογραμμίζει, θα διατηρήσει το δικαίωμα για αλλαγές.

Εκφράζοντας την ανακούφισή του για το αποτέλεσμα των πολυήμερων διαβουλεύσεων, ο κ. Σαμαράς διερωτάται αν «μετά από όλα αυτά που έγιναν» θα ήταν προτιμότερη μια μεταβατική κυβέρνηση τριών μηνών και στη συνέχεια εκλογές «ή να συνεχιζόταν η προηγούμενη απελπιστική κατάσταση για άλλα δύο χρόνια».

Δηλώνει επίσης ικανοποιημένος για το ότι πέτυχε και τους τέσσερις στόχους τους οποίους είχε θέσει, δηλαδή το να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί ο κ. Παπανδρέου, να ανοίξει ο δρόμος για εκλογές το ταχύτερο και να δημιουργηθεί νέα μεταβατική κυβέρνηση ώστε να ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Επαναλαμβάνοντας τέλος τη θέση του πως δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα υπό τις πιέσεις των Ευρωπαίων, καθώς, όπως σημειώνει, «δεσμεύομαι για αυτά που έχω δεσμευτεί», ο κ. Σαμαράς τονίζει και πάλι την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Ζητεί μάλιστα από τους πολίτες ισχυρή λαϊκή εντολή, έτσι ώστε να μπορέσει ο ίδιος και η χώρα να είναι ισχυρότεροι στη δύσκολη μάχη της διαπραγμάτευσης.


http://dailynews24.gr/iΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα