Σάρωσε ο Μέσι και η παρέα του

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της, τρίτη από το 2006 και... δεύτερη στο Λονδίνο, αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League στο "Γουέμπλεϊ", παίζοντας κατά διαστήματα... διαστημικό ποδόσφαιρο. Πέδρο (27'), Μέσι (54') και Βίγια (69'), οι τρεις επιθετικοί, σκόραραν για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ισοφάρισε προσωρινά ο Ρούνεϊ (34').
Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν.....
μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της αντιπάλου, όχι βέβαια αμαχητί. Ο Γουέιν Ρούνεϊ, ωστόσο, έμοιαζε τελείως μόνος του στην επίθεση των "κόκκινων διάβολων", που είχαν αρκετούς καλόυς τους παίκτες σε κακή μέρα. Η Μπαρτσελόνα επέβαλλε σχετικά εύκολα το ρυθμό της, "ζάλισε" την αντίπαλό της και "χτύπησε" τρεις φορές, αρκετές για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Μετά τη νίκη της στη Ρώμη, η "Μπάρτσα" νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο Λονδίνο, αποδεικνύοντας ότι είναι η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη και ότι η "κατάρριψή" της θέλει πολλή.. δουλειά.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που άφησε στον πάγκο τον Κάρλες Πουγιόλ, τη θέση του οποίου πήρε ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος βρέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Άλβες στο δεξί και τους Μασεράνο, Πικέ μπροστά από τον τερματοφύλακα, Βίκτορ Βαλντές.

Στην "τριάδα" του κέντρου, αλλά και αυτή της επίθεσης βρέθηκαν οι αναμενόμενοι, Μπούσκετες, Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι, Πέδρο, Βίγια αντίστοιχα.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την άλλη ξεκίνησε με τον Φαν Ντερ Σαρ στα γκολπόστ, στην τελευταία επίσημη εμφάνιση του Ολλανδού γκολκίπερ, ενώ στην άμυνα βρέθηκαν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς και Εβρά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι Κάρικ και Γκιγκς ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ οι Βαλέντσια, Παρκ στις πτέρυγες, με το "δίδυμο" της επίθεσης να αποτελείται από τους Ρούνεϊ, Ερνάντες.

Προβάδισμα με Πέδρο

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, αλλά ουσιαστικά. γηπεδούχοι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να γίνει απειλητική στο πρώτο 10λεπτο, χωρίς να τα καταφέρει, κάτι που έκανε η Μπαρτσελόνα όταν. αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 16' ο Πέδρο με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, όπως και στο 20' ο Βίγια με δεξί δυνατό σουτ. Στην τρίτη καλή ευκαιρία, ωστόσο, οι "μπλαουγκράνα" ευτύχησαν να πάρουν και το προβάδισμα. Στο 27' ο Τσάβι βρήκε με υπέροχη πάσα τον Πέδρο, ο οποίος με δεξί σουτ από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φαν Ντερ Σαρ και έκανε το 1-0.

"Απάντηση" με Ρούνεϊ

Οι Άγγλοι αρχικά "πάγωσαν", αλλά βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην άμεση "απάντηση". Στην αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση, στο 34', ο Ρούνεϊ άλλαξε την μπάλα με τον Γκιγκς (ο οποίος ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ) και με δεξί πλασέ από την περιοχή ισοφάρισε για τη Μάντσεστερ. Δύο
Keywords
Τυχαία Θέματα