Σοκ.......

Σε διάστημα 3 ετών θα έχουν χαθεί έως 100 δισ ευρώ καταθέσεις που αντιστοιχούν σε σωρευμένο κοινωνικό πλούτο 8-10 ετών - Η μείωση των καταθέσεων θα ενταθεί – Θα υποχωρήσουν στο 2012 στα 140-150 δισ

Στο διάστημα 2010 με 2012 θα χαθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα 100 δις ευρώ καταθέσεις που αποτελούν των σωρευμένο κοινωνικό πλούτο 8 με 10 ετών.
Δηλαδή σε διάστημα 3 ετών θα.........
έχει χαθεί πλούτος της κοινωνίας 8-10 ετών.

Με βάση ενδείξεις οι καταθέσεις θα μειωθούν επιθετικότερα τους επόμενους μήνες για
4 βασικούς λόγους.
1)Ο βασικός λόγος της μείωσης δεν έχει μεταβληθεί. Το διαθέσιμο εισόδημα της κοινωνίας μειώνεται και ο κάθε πολίτης επιλέγει υποχρεωτικά να δαπανά τις καταθέσεις του.
Η εξέλιξη των καταθέσεων στα 174 δις ευρώ τον Νοέμβριο από 176,4 δις ευρώ τον Οκτώβριο του 2010 ή 237,5 δις τον Ιανουάριο του 2010 αποδεικνύουν ότι το 65% της μείωσης έως τώρα 41 δις ευρώ έχουν δαπανηθεί εντός Ελλάδος και 22 δις ευρώ ή 35% έχουν καταλήξει στο εξωτερικό.
2)Η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους είναι τέτοιας κλίμακας που πολλοί έλληνες μετέφεραν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και μια μικρότερη κατηγορία σε θυρίδα.
3)Εσχάτως δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο σχεδόν όλες οι τράπεζες να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό με τακτικές προϊόντων money market.
Η ουσία είναι ότι ο αποθεματοποιημένος κοινωνικός πλούτος μειώνεται συνεχώς και η εξέλιξη αυτή θα ενταθεί τους επόμενους μήνες…
Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί στα 174 δις ευρώ με προοπτική να υποχωρήσουν στα 140 με 150 δις ευρώ στο τέλος του 2012.
Από τις αρχές του 2010 όπου καταγράφηκε το ιστορικό υψηλών των καταθέσεων στην Ελλάδα 237,5 δις ευρώ οι καταθέσεις στο τέλος του 2012 θα έχουν μειωθεί σωρευτικά περίπου 100 δις ευρώ.
Αποτελεί την μεγαλύτερη, την ιστορικότερη απώλεια καταθέσεων στην Ελλάδα και την μεγαλύτερη ιστορικότερη απώλεια καταθέσεων για την κοινωνία και τις τράπεζες.
Η συνεχής μείωση των καταθέσεων θα υποχρεώνει τις τράπεζες να εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από την ΕΚΤ και το ELA της ΤτΕ.
Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών….έχει "κρατικοποιηθεί".
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προφανώς όχι με υπαιτιότητα των διοικήσεων αλλά λόγω της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας εγκλωβίστηκε και έχασε κάθε επαφή από τις αγορές.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει εγγυήσεις από το κράτος για να αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ και την ΤτΕ όσο το 41% του συνολικού χρέους ή 148 δις ευρώ.
Το μέγεθος αυτό είναι εξωπραγματικό.
Για να μειωθούν δραστικά τα 148 δις ευρώ, για να αποπληρωθούν και να αντικατασταθούν οι εγγυήσεις με ρευστότητα που θα λάβουν οι τράπεζες από την αγορά θα χρειαστούν συγκεκριμένους τρόπους.
1)Να αυξηθούν οι καταθέσεις. Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 64 δις και η συνέχεια της πτώσης δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι καταθέσεις θα μειωθούν κατά 100 δις ευρώ.
2)Να αντλήσουν ρευστότητα από τις αγορές. Η πιθανότητα αυτή για τα επόμενα χρόνια είναι μηδενική. Οι ελληνικές τράπεζες θα
Keywords
Τυχαία Θέματα