Σοκαριστήκαμε!

Είναι προφανές ότι η υπόθεση Στρος Καν είναι από χθες η πρώτη είδηση σε όλα τα Μέσα ενημέρωσης της υφηλίου. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους ισχυρότερους σε οικονομικό πόστο άνδρες του κόσμου, αλλά και για τον υποψήφιο-μέχρι πριν την σύλληψή του τουλάχιστον- πρόεδρο της Γαλλίας.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το αποτέλεσμα της δίκης θα το μάθουμε. Τις επιπτώσεις από την....
πιθανή αποχώρησή
του από το αξίωμα που κατέχει στο ΔΝΤ, επίσης.

Ο Στρος Καν όμως είναι γάλλος. Πώς αντιμετώπισε το θέμα η γαλλική κοινή γνώμη;

Το Newstoday.gr προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα έπειτα από το σκάνδαλο, προσπάθησε να επικοινωνήσει άμεσα με Γαλλικές εφημερίδες. Απευθυνθήκαμε στην εφημερίδα Le Figaro και μιλήσαμε με μια από τις κορυφαίες δημοσιογράφους της Γαλλίας, την κα Alexandrine Bouilhe.

Η κα Bouilhe, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα, μας μίλησε για την αντίδραση της κοινής γνώμης στη Γαλλία, τις πολιτικές αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις, της ιστορίας που έχει προκύψει με τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Ακούστε τι μας είπε:




Αναλυτικά η συνέντευξη.

ερ-Πώς αντέδρασε η Γαλλική κοινή γνώμη;

- Η είδηση ήταν ένα σοκ στη Γαλλία από την αριστερά έως τη δεξιά, ένα γεγονός που προκάλεσε το φόβο. Ο Στρος Καν είχε μία θεωρία δική του, θεωρείται ένας Γάλλος που αντιτάχθηκε στη συνομωσία των ΗΠΑ, ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να ηγηθεί. Ως προσωπικότητα, χαρακτηριζόταν ως η εικόνα της Γαλλίας στον κόσμο.

ερ-Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, δεδομένου ότι το όνομά του ‘’έπαιζε’’ για υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές;

- Δεν είχε εκφράσει δημοσίως την υποψηφιότητά του, κι αυτή τη στιγμή είναι εύλογο ότι δε θα μπορέσει να τη θέσει. Δε γνωρίζουμε ακόμα ποιος θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση του Σρος Καν , μπορεί να είναι ο Francois Orland ή ο Martin Rois, ωστόσο το φαβορί θεωρείται ο Francois Orland.

ερ-Τι επιπτώσεις θα έχει το σκάνδαλο στην Οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και στις αγορές, δεδομένης της σημερινής πτώσης του ευρώ;

-Η πτώση του ευρώ πιστεύω ότι είναι μια κατάσταση προσωρινή, καθώς οι αγορές συνηθίζουν να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις πτωτικά, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν, όπου μέσα σε ένα 24ωρο επανήλθαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Στρος Καν είναι ένα άτομο το οποίο είναι γνωστό στην Ευρώπη για την προσπάθεια του να επιτύχει συναινετικές συμφωνίες για τις χώρες με οικονομικά προβλήματα. Αξίζει να θυμόμαστε ότι είναι εκείνος που έπεισε τους Γερμανούς να χρηματοδοτήσουν χώρες με τέτοιου είδους προβλήματα όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία. Εν τω μεταξύ, επεδίωκε γι αυτές, ένα πιο ήπιο ποσοστό.

Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο ΔΝΤ είναι πολύ πιο δύσκολες από οποιαδήποτε άλλη φορά. Έτσι, το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίος και Γάλλος και σοσιαλιστής, μας υπονοεί ότι είναι πιο ‘’χαλ
Keywords
Τυχαία Θέματα