Στο Προεδρικό η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών

Στις 10:00 η προγραμματισμένη συνάντηση Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

10:01: Φθάνει στο Προεδρικό και ο Γ. Παπανδρέου

09:55: Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου περνά ο Α. Σαμαράς.....


09:45: Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου

09:30: Άφιξη στο Προεδρικό του Κάρολου Παπούλια

Μετά από 4 ημέρες αναμονής, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου Πρωθυπουργού της χώρας, του προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:00 θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το όνομα του πρωθυπουργού που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμο και συζήτησε μαζί του την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι αν πράγματι τα πολιτικά κόμματα συναινούν στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα και από τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο από τα δύο μεγάλα.

Με τον κ. Παπαδήμο, σύμφωνα με πληροφορίες συνομίλησε τηλεφωνικώς και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για τις κακές διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Τη λύση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ βλέπουν με θετικό μάτι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει χθες στις πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου να πάρει πίσω την επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Μάλιστα ορισμένοι υπουργοί απείλησαν με άρνηση συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση, ενώ βουλευτές με καταψήφιση. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως το όνομα του νέου πρωθυπουργού είναι αποκλειστική ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας παράλληλα πως στη Συγγρού δεν προτάθηκε ποτέ το όνομα του κ. Παπαδήμου.

Μέχρι αυτή την ώρα η ΝΔ τηρεί σιγή ασυρμάτου, για την απόκριση Σαμαρά, ο οποίος φέρεται ωστόσο να είναι ανεκτικός ως προς το να μπει ένας «αστερίσκος» στην ημερομηνία των εκλογών, αν κριθεί επί του πρακτέου πως χρειάζεται μια παράταση λίγων εικοσιτετραώρων.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα