Στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Σφακίων

 Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες, στα νότια παράλια του νομού Χανίων, όπου μετά τον παροπλισμό των δύο πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ, «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης», άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι σε Αγία Ρουμέλη και Λουτρό. Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες, τόσο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρέθηκε στην περιοχή όσο και του Δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη να δοθεί από το Υπουργείο άδεια για κατ’εξαίρεση πραγματοποίηση των δρομολογίων, ο Δήμαρχος με συμβούλους αλλά και κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης , αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε φουσκωτό σκάφος και στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας να σταματήσουν το....
πλοίο.

Οι 18 περίπου Σφακιανοί με επικεφαλής τον Δήμαρχο επιβιβάστηκαν στο «Σαμαριά» όπου και ζήτησαν από τον καπετάνιο να πραγματοποιήσει το τακτικό δρομολόγιο αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

Το πλοίο όντως παρέλαβε 350 περίπου επιβάτες από τα λιμάνια της Αγίας Ρουμέλης και του Λουτρού, τους οποίους μετέφερε στην χώρα Σφακίων.

Συλλήψεις και κλήσεις από τον Εισαγγελέα

Στο μεταξύ συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης, Μαθιός Σταυρουδάκης. Από τον εισαγγελέα έχει επίσης κληθεί ο Δήμαρχος Παύλος Πολάκης ο οποίος και θα παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Σε βάρος του Δημάρχου Σφακίων έχει σχηματιστεί δικογραφία τόσο για την κατάληψη του πλοίου αλλά και επειδή επιχείρησε να μεταφέρει τουρίστες με το φουσκωτό του. Να σημειωθεί ότι στο λιμεναρχείο της Παλαιόχωρας κρατείται και ο καπετάνιος του «Σαμαριά».

Τι λέει ο Δήμαρχος

Ως «σαπίλα» χαρακτήρισε ο Πάυλος Πολάκης τα όσα συμβαίνουν στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, μετά την καταγγελία της σύμβασης με τον ρωσικό νηογνώμονα από το Υπουργείο ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν 46 συνολικά πλαστά πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα.


Το αποτέλεσμα ήταν να δέσουν τα πλοία «Σαμαριά» και «Δασκαλογιάννης» και να μείνουν για ώρες μέσα στο φαράγγι και στην Αγία Ρουμέλη 650 περίπου επισκέπτες. 100 περίπου από αυτούς επέλεξαν να περάσουν ξανά το φαράγγι στην αντίστροφη διαδρομή του.

Η εξυπηρέτηση των επιβατών σήμερα

Οι επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς σήμερα, εξυπηρετούνται από τα πλοία ΑΝΕΝΔΥΚ «Γραμβούσα» (από το Καστέλι) και «Neptune».


Απο την σελίδα του Δήμου Σφακίων στο facebookΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα