Συνέντευξη-απολογία Παπανδρέου στο περιοδικό Spiegel

Με ύφος απολογητικό, ο πρώην Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, δίνει την δική του εξήγηση για το πως έφτασε η χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, «ασφαλώς και μπορείς να συστήσεις σε έναν άρρωστο να πάει να αυτοκτονήσει» απαντώντας σε ερώτηση για την «ιδέα» του....
δημοψηφίσματος
και την πιθανή έξδοο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε άλλο σημείο της συνέντευξής στο περιοδικό, που κυκλοφορεί αύριο, μεταξύ άλλων τονίζει πως πρώτες παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας η Γαλλία και η Γερμανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνες είναι που ευθύνονται για την μετάδοση της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες του ευρώ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται ότι έκανε λάθη! «Κάναμε λάθη, και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη. Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Ως μέλος της ευρωζώνης ήταν εύκολο για την Ελλάδα να δανείζεται φτηνά. Και αυτά τα χρήματα τα επενδύσαμε λανθασμένα. Εκθρέψαμε έτσι ένα σύστημα, που δεν ήταν ανταγωνιστικό. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε και πολλά».

Σε ερώτηση για το πώς αισθανόταν όταν αναγκαζόταν να περιφέρεται ως ικέτης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι διατήρησε το «αγωνιστικό πνεύμα. Και αγωνιζόμαστε σκληρά - αλλά για τη χώρα μου, όχι για μένα. Πρέπει να πείσουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη ότι δεν επενδύουν στην παλιά Ελλάδα, αλλά στη νέα, στην Ελλάδα του μέλλοντος».

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα