Τα e-mail στον Τόμσεν και η «ανικανότητα» Παπακωνσταντίνου!

Χορό αλληλογραφίας με τον επικεφαλής της τρόϊκας στην Ελλάδα Πωλ Τόμσεν προκειμένου να τους λύσει τα… μεταξύ τους προβλήματα αποδεικνύεται τελικά ότι είχαν ανοίξει στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Μετά το e-mail του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου προς τον Τόμσεν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα μέλη του Δ.Σ., σειρά πήρε το e-mail του πρώην μέλους της Αρχής κας Γεωργαντά η οποία έκανε τα παράπονά της στον επικεφαλής της τρόϊκας για τις συκοφαντίες
του προέδρου σε.....
βάρος της, ζητώντας εντός 24 ωρών (!) να της απαντήσει σε διαφορετική περίπτωση θα έβγαζε την επικοινωνία τους στη δημοσιότητα.

Το σχετικό κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΠΑΣΟΚ κατά την σημερινή εξέταση της κ. Γεωργαντά στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, θυμίζουμε δε ότι από τις δικές της καταγγελίες ξεκίνησε ουσιαστικά η έρευνα για ενδεχόμενο μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009.

Η κ. Γεωργαντά επιτέθηκε κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και του επιτελείου του καταλογίζοντάς του ανικανότητα και απειρία, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι εκείνος που σχεδίασε να οδηγηθεί η χώρα μας στο ΔΝΤ.

Όπως είπε, «αν το έκανε τόσο συνειδητά θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε». Σχολίασε μάλιστα ότι άνθρωπο τόσο νέο και χωρίς εμπειρία στα στατιστικά στοιχεία, όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου, «δεν τον βάζεις στο Υπουργείο Οικονομικών» ενώ τον χαρακτήρισε υπεύθυνο στην περίπτωση που… «συζήτησε το θέμα με φίλους του, είπε ότι το έλλειμμα δεν είναι τόσο αλλά παραπάνω και μπορεί αυτοί οι φίλοι να το συζήτησαν με άλλους φίλους, να διαδόθηκε και κάποιοι άνθρωποι να έβγαλαν λεφτά σε βάρος μας». Δεν ήταν επίσης σε θέση να πει με σιγουριά την δική της εκτίμηση για το ύψος του ελλείμματος, από τη στιγμή που η ίδια δεν συμφωνεί με εκείνο της ΕΛ.ΣΤΑΤ «αν μπορούσα να το κάνω τότε θα ήμουν σούπερμαν», ήταν τα λόγια της, δηλώνοντας ωστόσο ότι κυμαίνεται μεταξύ 12,5-12,7 % .

Αναφορικά με τον κ. Γεωργίου, αναρωτήθηκε «ποιος είναι και ποιος τον ήξερε πριν έρθει στη χώρα μας» κι εκτίμησε ότι αν έδειχνε λίγη πατριωτική προσοχή δεν θα μπαίναμε ούτε στο πρώτο μνημόνιο ούτε στο μεσοπρόθεσμο ζητώντας μάλιστα την αντικατάστασή του από την ΕΛ.ΣΤΑΤ και τον διορισμό ελλήνων στατιστικών επιστημόνων.

Η μάρτυς, χαρακτήρισε επίσης ως τη χειρότερη εναλλακτική μέθοδο από αυτές που προβλέπει ο κανονισμός της Eurostat, εκείνη που ακολουθήθηκε για την καταγραφή του ελλείμματος του 2009.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα