Τι βαλίτσα να πάρετε

Άδεια πήρατε; Εισιτήρια κλείσατε; Το να φτιάξετε βαλίτσα δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες απλές πρακτικές συμβουλές. Και φυσικά να μην το αφήσετε για το τελευταίο βράδυ.
- Για μακρινά ταξίδια, είναι πάντα προτιμότερη μια σκληρή, ανθεκτική βαλίτσα αλλά και μια μικρού μεγέθους χειραποσκευή με τα άκρως απαραίτητα. Ενώ για ταξίδι με αυτοκίνητο προτιμήστε μαλακές βαλίτσες και .....
εύχρηστους σάκους που σας επιτρέπουν να εξοικονομείτε χώρο στο πορτ μπαγκάζ.

- Βάζετε πάντα τα βαριά αντικείμενα
(σεσουάρ, παπούτσια) στο πάτο της βαλίτσας σας. Για να μην παραμορφώνονται τα παπούτσια σας, γεμίστε τα με κάλτσες που θα έχετε φροντίσει να μαζέψετε σε μπαλίτσες.

- Για να μην τσαλακωθούν τα παντελόνια ή οι φούστες, βάλτε τα στη βαλίτσα χωρίς να τα διπλώσετε, καλύπτοντας με μαλακά και επίπεδα ρούχα (μπλουζάκια, μακό) και μετά διπλώστε τις άκρες. Τα πουκάμισα διπλώστε τα ακολουθώντας την τσάκιση. Γεμίστε τα κενά που έχουν μείνει με αντικείμενα που δεν πιάνουν πολύ χώρο ούτως ώστε να εμποδίσετε τη μετατόπιση των ρούχων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Καλό θα είναι να τοποθετήσετε πάνω από όλα τα ρούχα μια πετσέτα μπάνιου ή μαλακά ρούχα για μεγαλύτερη προστασία.

- Διπλοπακετάρετε τα υγρά υλικά όπως το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο. Ειδικά αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, η πίεση είναι τεράστια και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα μπουκάλια.

- Αν ο προορισμός σας περιλαμβάνει και ψώνια, βάλτε μες στις αποσκευές κι ένα ακόμη σάκο ταξιδιού, στην περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον αποσκευή.

- Προτεραιότητες: Θυμηθείτε πως οι διακοπές ξεκινάνε πριν ακόμη φύγετε από το σπίτι. Γι' αυτό μαζέψτε σε ένα ντοσιέ όλα τα χαρτιά: εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, χάρτες, φωτοτυπίες διαβατηρίων, οδηγό περιοχής και τα απαραίτητα χρήσιμα τηλέφωνα για ενικοίαση αυτοκινήτου, γραφείο ταξιδιών κλπ.

Πριν αρχίσετε να ετοιμάζετε τις βαλίτσες, συγκεντρώστε σε ένα σημείο όλα τα μικροπράγματα που θα πάρετε για να μην ξεχάσετε κανένα. Για ότι χρειάζεστε μπορείτε να βρείτε κι εδώ: www.xestock.gr

Καλό σας ταξίδι! http://www.xestock.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα