Το… κατά Λουκάν “ευαγγέλιο”

Το δικό του «αφήγημα» ως προς τη σημασία των εκλογών της 6ης Μαϊου για τον τόπο, κατέθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της μεταβατικής κυβέρνησής του.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ψήφος της Κυριακής είναι εξαιρετικά σημαντική για τη....
μελλοντική πορεία του τόπου, «σπρώχνοντας» την προοπτική θεώρησης των πραγμάτων, όχι απλώς και μόνο στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά στις δεκαετίες που έρχονται.

«Σε
αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, και όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο, και όχι στο χθες», ήταν τα λόγια του Λουκά Παπαδήμου.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε και σε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου κατά τη διάρκεια της θητείας του, τους τελευταίους μήνες. «Η Ελλάδα απέφυγε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας, και διαμορφώθηκαν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, που όμως εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της οικονομίας. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν, προκειμένου να αποδώσουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα», έκλεισε την τελευταία ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Λουκάς Παπαδήμος.

http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα