Το ΠΑΣΟΚ στη δίνη της κρίσης – Παπανδρέου: Θα φύγω μετά τις εκλογές – Κορυφαίοι: Φύγε ΤΩΡΑ

Απειλούν με ανατροπή της εισήγησης του Παπανδρέου μέσω ψηφοφορίας
- Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου διαρρέουν πως δεν συμφωνεί με τη διαρχία
- Συνεδριάζει ξανά τις 12/1 το Πολιτικό Συμβούλιο και στις 14-15/1 το Εθνικό Συμβούλιο
- Στο Εθνικό Συμβούλιο η απόφαση για το πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος
- Έντονο επεισόδιο μεταξύ Παπανδρέου
και Σαλαγιάννη για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού......
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η (θυελλώδης) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου επιτέλους ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του και άφησε... άφωνο το ίδιο του το κόμμα. Κορυφαία στελέχη αντιδρούν στην πρόταση Παπανδρέου για διαρχία (άλλος ο υποψήφιος πρωθυπουργός και άλλος ο πρόεδρος, που θα εκλεγεί μετά τις εκλογές) και όλα πια θα κριθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεδριάσει ξανά το Πολιτικό Συμβούλιο στις 12 Ιανουαρίου για να όπου θα παρουσιαστεί εισήγηση για τη γενικότερη πορεία του Κινήματος, ενόψει των εθνικών εκλογών, και για τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση θα κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Εκεί θα αποφασιστεί και το πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Το σχέδιο της εισήγησης θα γίνει από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Έξαρχο με τη βοήθεια του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της ΚΟ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Αν στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασιστεί ότι η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά από τις εθνικές εκλογές, τότε το Σώμα θα αποφασίσει και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να εκλεγεί και ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Αν όμως το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι η εκλογή προέδρου του Κινήματος θα γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές, τότε ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Συλβάνα Ράπτη έδειξε την αντίθεσή της στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας πως οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν εδώ και τώρα γιατί οι "μακρόσυρτες διαδικασίες οδηγούνσε λύση δια της σήψης και τέτοια λύση δεν μας ταιριάζει".

Αντίθετος με τη διαρχία εμφανίστηκε και ο κ. Μίχας ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές να μην έχει διασφαλίσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των μελών του κινήματος.

Ανοιχτά αντίθετος με την πρόταση του κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαλαγιάννης ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, υπήρξε ένταση όταν ο κ. Σαλαγιάννης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε ότι λειτούργησε ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.

«Αρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!», τον διέκοψε εκνευρισμένος ο κ. Παπανδρέου για να του απαντήσει ο κ. Σαλαγιάννης πως ο "αδελφός σας μίλησε ως ε
Keywords
Τυχαία Θέματα