Απόψεις | Κόψτε τα παραμύθια της δραχμής…

19:19 13/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Φτάνει πια, με τα παραμύθια της δραχμής. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως όσοι δεν είμαστε υπέρ της χρεοκοπίας, δεν είμαστε με το μνημόνιο. Απλώς δεν θεωρούμε λύση την άτακτη χρεοκοπία.

Μύθοι, ψέμματα και ανυπόστατες θεωρίες. Αυτά παίζουν και προβάλουν οι οπαδοί της δραχμής.

Ναι, το βλέπουμε και εμείς ότι η ευρωζώνη απέτυχε. Στην Ελλάδα όμως, έχουμε άλλα προβλήματα. Η δημοκρατία μας απέτυχε, επειδή δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Για αυτό φταίμε εμείς και καμία Μέρκελ, κανένας Σαρκοζύ, κανένας μετανάστης.

Μύθος Νο1: Άμα γυρίσουμε στη δραχμή, θα διαγραφεί το χρέος.

Ποιος σας το είπε αυτό; Το χρέος καθενός ξεχωριστά, όχι μόνο θα παραμείνει αναλλοίωτο, αλλά θα μετατραπεί και σε δραχμές. Το ίδιο ισχύει και για το χρέος του κράτους. Από το 1830, έχουμε χρεοκοπήσει 4 φορές και μέχρι πριν λίγα χρόνια, πληρώναμε δάνεια του Καποδίστρια.

Μύθος Νο2: Μπορούμε να βγούμε από την ΟΝΕ μόνοι μας, αλλά να παραμείνουμε στην ΕΕ.

Διαβάστε το Τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ!

Σε άρθρο του, ο πιτσιρίκος αναρωτιέται ρητορικά, αν υπήρχε  Ελλάδα πριν την είσοδο στο Ευρώ. Προφανώς και υπήρχε, αλλά υπήρχε και πριν μπει στην ΕΕ; 40 χρόνια πίσω;

Μύθος Νο3: Η Αργεντινή τα κατάφερε…

Πρώτον η Αργεντινή χρεοκόπησε, ενώ είχε πλεονασματικό ισολογισμό. Τα έσοδά της δηλαδή έφταναν για να καλύψουν τα εγχώρια έξοδά της. Αυτό της επέτρεψε να μη μετατραπεί για πάντα σε Ουγκάντα. Πριν χρεοκοπήσει, ήταν μία από τις δυνατότερες οικονομίες παγκοσμίως και πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει τα κουπόνια σίτισης, τον αντιπραγματισμό και το κοινωνικό χάος τις επόμενες μέρες της πτώχευσης. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με την οικονομία της να παραμένει στάσιμη και τους νέους να μη βλέπουν κανένα περιθώριο ελπίδας.

Μύθος Νο4: Ναι αλλά θα σταθούμε στα δικά μας πόδια…

Όχι, διότι μόλις χρεοκοπήσεις, θα βρούνε την ευκαιρία οι μαυραγορίτες, αλλά και εγχώριοι νταβάδες, που έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό, να έρθουν και να σε εξαγοράσουν για ψίχουλα. Συγγνώμη, αλλά προτιμώ να πουλήσω σε Άραβες το ελληνικό τώρα, παρά να πουλήσω το σπίτι μου σε δύο μήνες…

Μύθος Νο5: Δήθεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα σωθεί από το μνημόνιο.

Κανένας μας, δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σωθεί από το Μνημόνιο. Θεωρούμε όμως, πως μέσα σε τρεις μήνες, μπορούν να συμβούν πολλά στο διεθνές σκηνικό, που θα ανακουφίσουν τη χώρα μας. ευρωομόλογο, η θεωρία του Spiegel για χρεοκοπία εντός ευρωζώνης με ολικό κούρεμα χρέους απέναντι στα κράτη-μέλη και ΕΚΤ και ταυτόχρονη χρηματοδότηση για μελλοντική ανάπτυξη. Ποιος ξέρει τι θα γίνεται σε τρεις μήνες. Πρέπει όμως και η δική μας ηγεσία, να δουλέψει σκληρά και να αλλάξει κάποια από τα (κατά γενικής ομολογίας) κακώς κείμενα.

Κυρίως: Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα, μια μέρα σαν και αυτή δηλαδή, αν δεν είχε ψηφιστεί το μνημόνιο, θα είναι μια μέρα όπου την εξουσία θα αναλάβουν τα άκρα. Βλέπεις σε όλα τα social media, πως οι εθνικοφασίστες τρίβουν τα χέρια τους και καραδοκούν. Ειδικά αν έχει «φ

Keywords
Τυχαία Θέματα