Η επόμενη μέρα από την κατάληψη και τις καταστροφές στη Νομική

17:23 13/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Σήμερα τα ξημερώματα έληξε η τετραήμερη κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Αθήνας. Οι καταστροφές και το πλιάτσικο που έχει υποστεί το κτήριο είναι αρκετές ωστόσο ο απολογισμός των υλικών ζημιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τον κοσμήτορα και τις πρυτανικές αρχές.

Εκ πρώτης όψεως και με έναν πρόχειρο απολογισμό λείπουν από τις αίθουσες 10 από τους 16 προτζέκτορες, όλα τα μικρόφωνα καθώς έχουν καταστραφεί εντελώς οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Οι πυροσβεστήρες έχουν αφαιρεθεί από τους τοίχους και εικάζεται ότι έχουν

χρησιμοποιηθεί ως όπλα για την αυτοάμυνα των καταληψιών. Σύμφωνα με τους καθηγητές που βρέθηκαν σήμερα σχολή, οι αίθουσες μυρίζουν βενζίνη και πιθανολογούν ότι ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για κατασκευή μολότοφ. Ο χώρος στο εσωτερικού του κτηρίου έχει αρκετές ζημιές όσον αφορά στα μάρμαρα και στους τοίχους, οι οποίοι είναι γεμάτοι από υβριστικά σχόλια.

Οι πρυτανικές αρχές φαίνονται δυσαρεστημένες από την επικριτική στάση των μέσων προς αυτούς και δηλώνουν ότι έκαναν ότι είθισται σε τέτοιες καταστάσεις. Επισημαίνουν ακόμα ότι ο μόνος υπεύθυνος για την κατάσταση που επικράτησε στο κτήριο της ΝΟΠΕ είναι μόνο η πολιτεία η οποία αδιαφορεί και «αφήνει το πανεπιστήμιο στην τύχη του».

Keywords
Τυχαία Θέματα