Οι εξελίξεις στην Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ

13:53 11/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Όλα όσα εκτυλίσσονται στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα έχουν απασχολήσει τα ξένα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να αποτελούν το πρώτο θέμα σε πολλά από αυτά. Επίσης, εμπλουτίζουν το ρεπορτάζ τους με εικασίες για τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δημοσίευσε τις δηλώσεις του

Λουκά Παπαδήμου καθώς αναφέρεται και στα επεισόδια έξω από τη βουλή. Το BBC κινείται περίπου στις ίδιες πληροφορίες όσον αφορά στα επεισόδια και στην επόμενη μέρα μιας επικείμενης χρεοκοπίας.

Το περιοδικό Time κάνει λόγο και φιλοξενεί δηλώσεις σχετικά με την επιστροφή της δραχμής και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν. Το CNN σε αντίθεση με τα προηγούμενα ΜΜΕ  χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων ηγετών μάταιη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Το Bloomberg φιλοξενεί τη δήλωση του πρωθυπουργού με την προτροπή στους υπουργούς να παραιτηθούν ενώ οι Times της Νέας Υόρκης παρουσιάζουν τις εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες.

Η Guardian αναφέρεται και αυτή στις παραιτήσεις που έγινες από μέρους κάποιων υπουργών καθώς και φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η Wall Street Journal φαίνεται να αντιμετωπίζει πιο αισιόδοξα την κρίση και ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα σωτηρίας. Η Le Monde και η Handelsblatt κάνουν λόγο για την ανάγκη μιας κομματικής ενότητας για να καταφέρει η Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό Der Spigel εστιάζει στις επικρίσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για την γερμανική πολιτική ενώ η Figaro αναφέρεται στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα και στις συνθήκες που πρόκειται να δημιουργηθούν σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα