Στο σπίτι της… «κρεμασμένης» Λαγκάρντ δε μιλάνε για σχοινί…

19:23 30/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Τα «μάζεψε» υποτίθεται η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τα όσα υποτιμητικά ανέφερε σε δηλώσεις της προ ημερών για τον ελληνικό λαό και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της για τους κατοίκους του Νίγηρα. Φυσικά, καθόλου δεν πρέπει να αποκλείεται ότι, όχι μόνο η αρχική παρέμβασή της αλλά και η υπαναχώρηση της από τις υποτιμητικές για τους Έλληνες και ταυτόχρονα συμπονετικές για τους κατοίκους του Νίγηρα, δηλώσεις της, ήταν με ακρίβεια προσχεδιασμένες.

Μάλιστα, δεν είναι διεθνώς λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως προφανής σκοπός της επικεφαλής

του ΔΝΤ δεν ήταν άλλος από τη διακήρυξη των προθέσεων της διοίκησης του Ταμείου για εμπλοκή στη σημαντική και πλουτοπαραγωγικά ενδιαφέρουσα χώρα της Αφρικής. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, η κ. Λαγκάρντ αφού έστειλε το ισχυρό επικοινωνιακό μήνυμά της σε όσους έπρεπε να το ακούσουν ευκρινώς από την πλευρά του οργανισμού συμφερόντων που εκπροσωπεί, προχώρησε στο επόμενο βήμα του κατευνασμού όσων παγκοσμίως την επέκριναν σφόδρα για την επίθεση της στη χώρα μας.

Αυτό που είναι ακόμα πιο προσβλητικό από τις ύβρεις εναντίον των Ελλήνων, είναι το υποκριτικό-τοκογλυφικό ενδιαφέρον της έμπειρης γαλλίδας πολιτικού για τους αφρικανούς. Κι ιδιαίτερα, όταν είναι γνωστό ότι η Γαλλία και ειδικότερα η παραδοσιακή δεξιά και η νέο-συντηρητική εκδοχή της – ακόμα κι επί Σιράκ αλλά και εντελώς πρόσφατα επί προεδρίας Σαρκοζί – αποτελεί την πλέον αιμοσταγή και αποικιοκρατική παγκόσμια δύναμη, η οποία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της, δε σταματά να εκμεταλλεύεται αδίστακτα τους αφρικανικούς λαούς και τους πόρους των εδαφών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα