Airbus: Η αγορά του αιώνα – Παραγγελία-μαμούθ για 500 αεροσκάφη από την ινδική IndiGo

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Airbus ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία αγοράς στην ιστορία της κατά την πρώτη ημέρα της αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού, με την παραγγελία ρεκόρ από την ινδική εταιρεία IndiGo για 500 αεροσκάφη.

Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων

δολαρίων είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ με βάση τον αριθμό των αεροσκαφών, επισκιάζοντας την αρχική συμφωνία για αγορά 470 αεροσκαφών από την Air India νωρίτερα φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ινδίας ετοιμάζονται για ένα άλμα στην ταξιδιωτική ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

.@Indigo6E & Airbus making history at #ParisAirShow with a deal for 500 #A320neo Family aircraft. The biggest single purchase agreement in the history of commercial aviation will contribute to democratising affordable & efficient air travel in India. https://t.co/0vbRdZ8kQS pic.twitter.com/m7goSdOhoQ

Airbus Newsroom (@AirbusPRESS) June 19, 2023

Η συμφωνία ακολουθεί μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν περισσότερα στο μέλλον. Με την ανάπτυξη της Ινδίας (και) την ανάπτυξη της ινδικής αγοράς αερομεταφορών… αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη παραγγελία», δήλωσε ο CEO Pieter Elbers.

Τα αεροσκάφη τύπου Α320 και Α321 θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035.

«Κανείς δεν έχει κάνει μια παραγγελίες τέτοιου μεγέθους», ανέφερε ο διευθύνων CEO της IndiGo, Pieter Elbers. «Δείχνει τις δυνατότητες των αερομεταφορών στην Ινδία και τη δική μας φιλοδοξία», σημείωσε.

Η τελευταία παραγγελία φέρνει τις συνολικές παραγγελίες της IndiGo κοντά στα 1.000 αεροπλάνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: 800 άνθρωποι επέβαιναν στο αλιευτικό – 14 ύποπτοι συνελήφθησαν από τις πακιστανικές αρχές

Τουριστικό υποβρύχιο που έκανε περιήγηση στον Τιτανικό, αγνοείται

Τόσκα Μασκ: «Αποφάσισα να κάνω παιδιά μόνη μου, με σπέρμα ανώνυμου δότη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Airbus, – Παραγγελία-μαμούθ, 500, IndiGo,Airbus, – parangelia-mamouth, 500, IndiGo