Alpha και Mega είχαν εναλλάξ τη μερίδα του λέοντος από την πίτα τηλεθέασης του Σαββατοκύριακου

Το «έδαφος» του απώλεσε την Παρασκευή  υπερκάλυψε ο Alpha το Σάββατο έχοντας «ατού» την πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση» και το βράδυ την ταξιδιωτική εκπομπή «Akis Food tour II» με άξονα το φαγητό και την σουρεαλιστική αστυνομική σειρά περιπέτειας «Φόνοι στο καμπαναριό».

Οριακά πάνω από το 10% ήταν το μερίδιο του Mega, το δεύτερο μετά τον Alpha,

με διψήφιο μερίδιο τηλεθέασης.  Ο ανταγωνισμός κινήθηκε κάτω από 10% με τον ΑΝΤ1 ως τρίτη επιλογή να εμφάνισε δυναμική κοντά σε αυτό το ποσοστό.

Με τις ταινίες ανιμέσιον «Τα μυαλά που κουβαλάς» και «Οι απίθανοι 2» στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης το Star κέρδισε στα σημεία τον Σκάι ο οποίος αν και είχε ανεβασμένη απόδοση στην πρωινή ζώνη, δεν είχε ικανές δυνάμεις έλξης τηλεθεατών από το βραδινό δελτίο ειδήσεων κι έπειτα συγκριτικά με τον ανταγωνιστή του.

Η ΕΡΤ1 χάρη στην εκπομπή «Νύχτα στάσου» και το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Βίκυ Μοσχολιού είδε το μερίδιο της να διμορφώνεται στο 7,1%. Η δε κλασική «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου σε σενάριο Ηλία Λυμπερόπουλου κράτησε κόσμο στη συχνότητα του κρατικού καναλιού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Η δυναμική του Open ήταν σταθερή, όπως επισης και του Μακεδονία TV και της ΕΡΤ3, κυρίως χάρη στην εκπομπή «Το αλάτι της γης» το απομεσήμερο και την ταινία «Μπίζνες στα βαλκάνια» κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο 2,4%.

Την Κυριακή το Mega κέρδισε τη μερίδα του λεόντος, με κάποια δυσκολία, από τον Alpha με τη μεταξύ τους διαφορά να υπολογίζεται από τη Nielsen στο 0,3%. Το κανάλι της Συγγρού είχε στο prime time του σειρές πρώτης γραμμής- «Η γη της ελιάς» και «Το ναυάγιο»- ενώ ο Alpha είχε υψηλή απόδοση σχεδόν σε όλη την ανάπτυξη του προγράμματος του. Είχε όμως απώλειες από τις 20.00 και ύστερα.

Το Star με την απογευματινή ελληνική ταινία «Τζένη Τζένη» και τον «Τροχό της τύχης» ήταν το τρίτο σε προτιμήσεις κανάλι την Κυριακή. Ο Σκάι άντεξε στην πίεση που άσκησε ο ΑΝΤ1, κυρίως χάρη στην απόδοση της πρωινής εκπομπής «Καλημέρα».

Λίγο πάνω από το 6% ήταν η απόδοση του Open, υποχώρησε στο 5% η δυναμική της ΕΡΤ1, κάτω από το 3% διαμορφώθηκε το μερίδιο του Μακεδονία TV. Λίγο πάνω από το 2% το μερίδιο της ΕΡΤ3 και ότι κατάφερε η ΕΡΤ2 την Κυριακή το οφείλει στην απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης

Πέντε κλασικές ταινίες στο Disney+ για κάθε μέρα της εβδομάδας

Σκάι: Πρεμιέρα με χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν για την μουσική εκπομπή του σταθμού με τον Χρήστο Φερεντίνο

ΕΡΤ: «Βουνό» τα θέματα στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα