Αερομεταφορές: Η σύγκρουση Ιράν–Ισραήλ προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001

Στις επιπτώσεις που είχε η πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ είναι και το γεγονός ότι πάνω από 12 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις ή να χαράξουν νέα δρομολόγια. Μεταξύ αυτών η Qantas, η Lufthansa, η United Airlines και η Air India.
Όπως αναφέρει το airnews.gr,

«πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναστάτωση από ένα και μόνο γεγονός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Zee, ιδρυτή της OPSGROUP στο Reuters».

«Από τότε δεν είχαμε ξανά μία κατάσταση με τόσους διαφορετικούς εναέριους χώρους να κλείσουν σε τόσο ταχεία διαδοχή και να δημιουργείται χάος», εξήγησε o Zee, προσθέτοντας ότι περιμένει να δει τα προβλήματα να συνεχίζονται για δυο – τρεις ημέρες.

Ο εναέριος χώρος του Ιράν χρησιμοποιείται από αεροπορικές που ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Ασία. Αυτές έχουν πλέον δύο εναλλακτικές – μέσω Τουρκίας ή μέσω Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα, εν τω μεταξύ με το Reuters, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπορίας δήλωσε ότι συνεχίζει να συνιστά προσοχή στα αεροπλάνα, σε ό,τι αφορά τους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ισραήλ, καθώς και σε μια ζώνη περίπου 100 ναυτικών μιλίων που περιβάλλει το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία

Λίβανος: Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη

Αργεντινή: Χώρισε ο Χαβιέρ Μιλέι – Η ανακοίνωση στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα