Αυτοδικοικητικές εκλογές: Τα πολιτικά μνήματα που θα βγάλει η δεύτερη κάλπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στα πολιτικά μηνύματα που θα βγουν από την εκλογική αντιπαράθεση την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς θεωρούν ότι αυτοί οι δύο δήμοι έχουν την σημασία τους την συγκεκριμένη στιγμή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει υπαρκτούς λόγους

να φοβάται ότι θα χάσει τη δημαρχία αφού τον χωρίζουν 17 μονάδες ( 40.000 ψήφοι ) από τον Χάρη Δούκα.

Όπως λένε ωστόσο στελέχη του κυβερνώντος κόμματος το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε 40.000 ψήφους την πρώτη Κυριακή από αυτούς που είχε πάρει το 2019 έχει προφανώς την σημασία του, εάν λάβει κανείς υπόψη του και την παράμετρο ότι στις κάλπες προσήλθαν κυρίως όσοι ήθελαν να σταυρώσουν δημοτικούς συμβούλους.

Ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης διευκρινίζουν ότι «Οσοι μνημονεύουν το παράδειγμα της μάχης Ν. Κακλαμάνη – Γ. Καμίνη παραγνωρίζουν ότι τότε η μεταξύ τους διαφορά ήταν πολύ μικρότερη, ενώ ο πρώην υπουργός της ΝΔ είχε αποσπάσει σημαντικά μικρότερο ποσοστό στον πρώτο γύρο και αντιστοίχως ο κ. Καμίνης πολύ υψηλότερο από αυτό του κ. Δούκα».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν κρύβουν πάντως την αγωνία τους για την δεύτερη κάλπη λέγοντας ότι ο νέος δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί με ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Σε αυτή την περίπτωση προφανώς η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη θα αμφισβητηθεί ιδιαίτερα, δεδομένου ότι μπορεί να φτάσει κάτω και από το ένα τρίτο των ψήψων που είχε πάρει το 2019.

Την ίδια στιγμή στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει μεγάλη γκρίνια για το ντιμπέιτ που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ και τον Χάρη Δούκα.

Οι ενστάσεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του «Μεγάλου Περιπάτου», τα οικονομικά του έργου και τις ατυχείς επιλογές που έγιναν γύρω από αυτό. Έτσι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα βρεθεί από τον αντίπαλο του στριμωγμένος στην… γωνία .

Την ίδια στιγμή η διαφαινόμενη ήττα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζερβά από τον Στ. Αγγελούδη έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ο δεύτερος δήμος της χώρας θα περάσει στα χέρια στα χέρια του ανεξάρτητου υποψηφίου, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Παρόλο που για λόγους πολιτικού γοήτρου η κυβερνητική παράταξη δεν θέλει να χρεωθεί μία ήττα στη Θεσσαλονίκη, στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι δεν θεωρούν τον κ. Αγγελούδη μία εχθρική περίπτωση και εκτιμούν ότι αν κόψει το νήμα, η συνεννόηση δεν θα είναι ανέφικτη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πελετίδη θα ψηφίσει στον β’ γύρο ο Τεμπονέρας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Πολεμικό Ναυτικό – Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» με πλοία του ΝΑΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Κασσελάκη στις ΗΠΑ την Κυριακή – Θα έχει και επαφές με την ομογένεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδικοικητικές, Αθήνα, Θεσσαλονίκη,aftodikoikitikes, athina, thessaloniki