Χαμάς: «Αυτό θα γίνει, όταν μπείτε στη Γάζα» (Videos)

Επίδειξη ισχύος κάνει η Χαμάς μέσα από δύο βίντεο με τα οποία απειλεί το Ισραήλ για το τι πρόκειται να συμβεί εάν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Στα βίντεο φαίνονται οι ένοπλοι της Χαμάς να μεταφέρουν και να προετοιμάζουν το βαρύ οπλισμό τους.

Σύμφωνα με σχόλιο από τον λογαριασμό War Monitor για το ένα βίντεο τονίζεται: «Ενόψει της αναμενόμενης εισβολής στη Γάζα, η Χαμάς αποκαλύπτει το αυτοσχέδιο αντιαρματικό Al-Yassin διαμετρήματος 105 χιλιοστών».

In light

of the zionist’s anticipated invasion into Gaza, Hamas unveils the home-made “Al-Yassin” anti-armor shell of 105 mm caliber pic.twitter.com/k7fXlTJWj4

— War Monitor (@WarMonitors) October 14, 2023

Hamas Publishes a Video titled:

“A message to the ground forces: This is what awaits you when you enter Gaza” pic.twitter.com/pqrSmNBMTL

— War Monitor (@WarMonitors) October 14, 2023 Ο ηγέτης της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπείται αδιάκοπα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση σε ισραηλινές κοινότητες, στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι ισραηλινές ακρότητες συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει ο Χανίγια σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Χαμάς

Ιράν: «Ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε σήμερα από τη Βηρυτό ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εάν το Ισράηλ ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Σειρήνες πολέμου στο Τελ Αβίβ – Mπαράζ επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αρνούνται να φύγουν από τη Γάζα οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ για Γάζα: «Τα χειρότερα ακολουθούν» – «Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες»

Keywords
Τυχαία Θέματα