Δώρα Αυγέρη: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αποχωρήσεις της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη.

Η Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν επιστρέφουν τις έδρες στην ελληνική Βουλή ή την ευρωβουλή ότι αγνοούν τη λαϊκή εντολή.

«Θα κριθούν από την

Ιστορία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεκάδες χιλιάδες είναι τα μέλη που επέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά «πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Θυμίζοντας ότι και η ίδια το 2019 όταν της πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας να είναι υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης και τελικά εξελέγη, είχε υπογράψει ότι θα παραδώσει την έδρα εφόσον αποχωρούσε από το κόμμα.

Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να πράξουν και οι κύριοι Κούλογλου, Κόκκαλης και Παπαδημούλης, να παραδώσουν τις έδρες που κατέχουν στην ευρωβουλή, όπου εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε η Δώρα Αυγέρη.

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν 3ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι μία δύσκολη συγκυρία με όσους φεύγουν, κάνοντας «αντυιπολίτευση» στο κόμμα, συμπληρώνοντας, όμως, ότι κόσμος δεν αντέχει, περνάει δύσκολα και θέλει μία δυναμική αξιωμσατική αντιπολίτευση.

Για το άνοιγμα Κασσελάκη προς τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», κίνηση που επικρίθηκε, η κ. Αυγέρη εξήγησε ότι «αφουγκραζόμαστε τους νοικοκυραίους», και πως «δεν θα κλέισουμε τα αυτιά μας στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πολιτικός μας αντίπαλος είναι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία» και γι’ αυτό πρέπει να ρίξουμε τις παρωπίδες και να ανοιχτούμε στον κόσμο που υποφέρει από την πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, χαρακτήρισε «πολύ κακή στιγμή» την αναφορά του πρωθυπουργού, που συσχέτισε την υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ με τις προσφορές 50% της Black Friday.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποιες περιφέρειες μένει χωρίς βουλευτή μετά την αποχώρηση των 9 – Εκτός η μισή κυβέρνηση Τσίπρα

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της αποχώρησης των 9 βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: Ανταλλαγή «πυρών» μετά το μπαράζ αποχωρήσεων – Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη και ομάδας Αχτσιόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δώρα Αυγέρη, ΣΥΡΙΖΑ,dora avgeri, syriza