Έγκλημα στο Blue Horizon: Επειδή ήταν «κανένας» και όχι κάποιος επώνυμος – Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της εταιρείας

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η χώρα τις εξελίξεις του τραγικού συμβάντος στον Πειραιά όπου το πλήρωμα του Blue Horizon όχι μόνο πέταξε στη θάλασσα τον Αντώνη Καρυώτη αλλά τον παρακολουθούσε να αφήνει την τελευταία του πνοή στα απόνερα του πλοίου που έφευγε…

Δεν μπορεί κανείς παρά να ανασύρει από τη μνήμη του ένα περιστατικό από το όχι και τόσο μακρινό 2015, όταν πλοίο της ίδιας εταιρείας περίμενε 40 ολόκληρα λεπτά την Ελένη Μενεγάκη,

να φθάσει στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς η παρουσιάστρια αποφάσισε τελευταία στιγμή να πάει στην Άνδρο κι έδωσε μάλιστα «εντολή» να την περιμένουν. Έγραφε το agro24.gr στις 8/6/15: «Εκατοντάδες συμπολίτες μας, ταλαιπωρήθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, με αδιευκρίνιστη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου της Blue Star Ferries. Η προγραμματισμένη αναχώρηση ήταν για τις 7.50 πμ, αλλά το πλοίο της Blue Star “έλυσε”, τουλάχιστον 40 λεπτά μετά. Στις 8.30 πμ περίπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο Jeep με φιμέ τζάμια, μπήκε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στο Blue Star και αμέσως το καράβι, ανέβασε την μπουκαπόρτα και αναχώρησε από τη Ραφήνα. Στο Jeep επέβαινε η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φέρεται πως τηλεφώνησε και έδωσε “εντολή” να την περιμένουν να έρθει. Δεκάδες ήταν οι ενοχλημένοι επιβάτες του πλοίου, που αμέσως, έσπευσαν να παραπονεθούν για την αργοπορία προς τιμήν της κας Μενεγάκη».

Τι πάω και θυμάμαι ρε;;;
Σατανική σύμπτωση:
Η ίδια εταιρία, πριν 8 χρόνια περίμενε την Μενεγάκη 40 ολόκληρα λεπτά ταλαιπωρώντας όλο το πλοίο.
Αν δεν είσαι σελέμπριτι, σε δολοφονούν εν ψυχρώ, ακόμα κι αν πρόλαβες να μπεις.
Αυτή η χώρα μάς αξίζει.#bluehorizon #δολοφονια #Πειραιας pic.twitter.com/oRswXA8sGx

— Ο πρώτος του χωριού ® (@1stinthevillage) September 5, 2023

Ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει κρατήσει τόση ώρα ένα πλοίο. Και …προφανώς, αν σε λένε Αντώνη Καρυώτη και δεν σε γνωρίζει κανείς, σε πετάνε από το πλοίο εν ψυχρώ ενώ αν σε λένε Ελένη Μενεγάκη σε περιμένουν 40 λεπτά, σε υποδέχονται με τιμές, η μέρα είναι Δευτέρα κι ο καιρός αίθριος.

Και με όλα αυτά αναρωτιέται κανείς το πώς μετριέται η ανθρώπινη ζωή. Μετριέται με την κοινωνική τάξη; Με τα χρήματα; Με τη φήμη; Πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν ο Αντώνης δεν ήταν ένας «άσημος» με νοητική στέρηση αλλά κάποιος γόνος γνωστής οικογενείας; Σε μια ιδανική κοινωνία αυτές οι δύο τάξεις θα αντιμετωπίζονταν το ίδιο όμως επί του πρακτέου κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αυτό επισημαίνει και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση σε ανάρτησή της όπου αναφέρει: «Και αναρωτιέμαι, άδικα βέβαια, αν είχα σκάσει εγώ ή οποιοσδήποτε πλούσιος με δύο αυτοκίνητα ασφαλείας από πίσω, θα μας απαγορευόταν η είσοδος ή θα καθυστερούσε όλο το καράβι μέχρι να φτάσουμε και θα μας κερνούσαν μαργαρίτες; Γιατί αυτοί είστε. Εκεί που σας παίρνει τα κάνετε. Αλλά το βίντεο δεν το περιμένατε. Ελπίζατε πως θα το περάσουν για “ατύχημα”».

Ο επιλεκτικά νταής ναυτικός – φονιάς της Blue Horizon δεν θα τα έβαζε προφανώς με τους σωματοφύλακες της Λάτση, ούτε καμίας Λάτση… Τα αποθέματα «μαγκιάς» και «ανδρισμού» τού έφταναν μόνο για τον δύστυχο Αντώνη Καρυώτη. Μάρτυρες της φρικτής σκηνής υπήρξαν οι δεκάδες επιβάτες του ίδιου πλοίου στο οποίο έγινε η εγκληματική πράξη αλλά και του πλοίου Elyros που βρισκόταν δίπλα του. Οι μαρτυρίες τους και τα βίντεο που τράβηξαν στις εννέα περίπου το βράδυ της Τρίτης, αποτέλεσαν αδιάσειστα ντοκουμέντα για το πώς βρέθηκε στην θάλασσα ο 36χρονος άνδρας.

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ζευγαριού στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» που παρακολουθούσε ανήμπορο από το πλοίο Elyros: «Ένα παιδί, ένα παλικάρι πέταξαν στην θάλασσα από το άλλο πλοίο και πνίγηκε, είναι νεκρό. Το βλέπουμε, να επιπλέει και η θάλασσα το φέρνει πιο κοντά στο πλοίο που είμαστε εμείς. Το σκότωσαν, είδαμε τόσοι επιβάτες τι έγινε. Έτρεχε να μπει στο πλοίο και όταν ανέβηκε ένας από το πλήρωμα ακούσαμε να του φωνάζει «όξω-όξω» και τον έσπρωχνε, τον ξαναέσπρωχνε μέχρι που το παιδί έπεσε στην θάλασσα. Έχω πάθει σοκ, έχω τρελαθεί με αυτά που είδα. Πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια τι έγινε και να μην κουκουλωθεί. Τόσοι μάρτυρες είδαμε και ακούσαμε τι έγινε. Είδαμε και το πλοίο που αμέσως έκανε απόπλου σα να μην συνέβη τίποτα. Εγώ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπήσω, να μην πω την αλήθεια. Είναι ηθική υποχρέωση μου».

«Άνθρωπος στη θάλασσα!»… Ο καπετάνιος όμως τον αγνόησε επιδεικτικά και με εγκληματική
ψυχραιμία έφυγε από το λιμάνι εν μέσω κραυγών των επιβατών για βοήθεια στον Αντώνη. Κυνικά
και με απανθρωπιά άφησαν τον Αντώνη Καρυώτη να πνιγεί. «Γιατί τον πνίξατε, ρε;» ήταν η φράση
με την οποία υποδέχτηκαν τους τέσσερις κατηγορούμενους στα δικαστήρια Πειραιά χθες το βράδυ.
Η απάντηση είναι απλή: επειδή ήταν «κανένας»…

Διαβάστε επίσης:

Blue Horizon: Παραιτήθηκε ο CEO της Attica Group μετά τον εγκληματικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Blue Horizon: Πληροφορίες ότι αποσύρεται από τη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς

Έγκλημα στο Blue Horizon: Η εταιρεία απομακρύνει τον διευθύνοντα σύμβουλο μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα