ΕΟΠΥΥ: Εφιστά την προσοχή σε παραπλανητικά SMS προς ασφαλισμένους

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με παραπλανητικά SMS που… υποτίθεται ότι έχει στείλει ο οργανισμός.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που λαμβάνουν και έχουν το λογότυπό του. 

«H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω SMS στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στοιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Ο Οργανισμός

έχει ήδη «προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο, που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίησή της».

«Ωστόσο, εφίσταται εκ νέου η προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα, τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ)» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Καταλήγοντας, τονίζει πως «δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ».

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε» φέρεται να είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του – Μηνύσεις κατέθεσε η οικογένεια του 31χρονου

Φρίκη στον Βοτανικό: 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο στον 33χρονο που σκότωνε αδέσποτες γάτες

Πειραιάς: Σε ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία η έκρηξη τα ξημερώματα – Τρικάκια για την Παλαιστίνη στο σημείο

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΟΠΥΥ, Εφιστά, SMS,eopyy, efista, SMS