Έρευνα Opinion Poll: Απαισιόδοξοι για το 2024 οι Έλληνες – Διχασμός για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γενικευμένη απαισιοδοξία τη νέα χρονιά διαπιστώνει μεταξύ των πολιτών έρευνα της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του thetoc.gr.

Σε κορυφαίο κοινωνικό θέμα αναδεικνύεται η ακρίβεια (69.9% ) ενώ την τετράδα των κοινωνικών προβλημάτων συμπληρώνουν θέματα οικονομίας και ανάπτυξης με 32.8% , η εγκληματικότητα/ παραβατικότητα με 25.1% και τα προβλήματα στο ΕΣΥ με 18.1%.

Στο μέτωπο της κοινωνίας η κυβέρνηση δεν καταγράφει καθώς υπάρχει χαμηλή ικανοποίηση από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την στήριξη

των εισοδημάτων με την ικανοποίηση να φτάνει μόλις το 21.2% ενώ λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι δηλώνουν το 77.7%.

Υπάρχει πολύ χαμηλή ικανοποίηση από την αντιμετώπιση συνολικά της εγκληματικότητας και γενικά των φαινομένων βίας. Ικανοποιημένοι δηλώνουν το 14.5% ενώ αντίθετη άποψη έχει το 83.8%.

Διχασμός για το γάμο ομοφύλων

Την ίδια ώρα, η κοινωνία εμφανίζεται διαιρεμένη στα δύο για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών καθώς, το 46.7% τάσσεται υπέρ του γάμου ομοφύλων έναντι ενός 50.4% που διαφωνεί. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφική στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Σε όλα τα άλλα κόμματα είναι μειοψηφική, με την μόνη διαφοροποίηση να έχει να κάνει με την απόσταση των ποσοστών όσων συμφωνούν-  διαφωνούν. Διαφωνεί με την τεκνοθεσία το 71.9% ενώ συμφωνεί το 24.8%. Πλην ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κομματικά ακροατήρια εμφανίζονται αρνητικά με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά.

Κυριαρχία της ΝΔ στην ψήφο

Στο πεδίο της εκτίμησης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 39.1% και προγείται με διαφορά 24.7% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 14.4% και διαφορά άνω των 25 μονάδων από το τρίτο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 13.2%. Ακολουθούν Κ.Κ.Ε 8.6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6.7%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3.4%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3.1% (που δείχνει να σπάει οριακά το φράγμα του 3%) , ΝΙΚΗ 3%, ΜΕΡΑ 25 ποσοστό 2%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1.8%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.2%.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Διασωληνωμένος ο φοιτητής με μηνιγγίτιδα – Ποια τα συμπτώματα της νόσου και πώς να προστατευτείτε

Ηλιούπολη: Aνήλικοι ξυλοκόπησαν 14χρονο και του άρπαξαν το μπουφάν – Μία σύλληψη (Video)

Μοσχάτο: Φωτιά σε βιοτεχνία – Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα