Ευρωεκλογές: Κόμματα σε νευρική κρίση υπό το φόβο για γκάφες υποψηφίων – Αυτιάς, Φλέσσα, Μελέτη και… Κασσελάκης

Η υπόθεση με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα έκλεισε νωρίς και, όπως αποδείχθηκε, σχετικά ανώδυνα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ακαριαία απόφαση να κοπεί από το ευρωψηφοδέλτιο ο γνωστός τηλεδημοσιολόγος έπληξε πρόσκαιρα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον απάλλαξε από το διαρκές άγχος μίας νέας γκάφας.

Αυτό το διαρκές άγχος που φαίνεται να εκδηλώνεται τώρα κυρίως στη ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ σε μικρότερο

βαθμό, εξαιτίας ακριβώς αυτού του φόβου. Να μην ειπωθεί δηλαδή κάτι από υποψήφιο ευρωβουλευτή, που θα εκθέσει συνολικά το κόμμα.

Ήδη η ΝΔ μετράει τρεις τέτοιες περιπτώσεις, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε κόκκινος συναγερμός μόλις ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδερφος του προέδρου του κόμματος, μίλησε εκτός γραμμής για το θέμα των ψήφων της ακροδεξιάς.

Η Κουμουνδούρου «μάζεψε» τον πολιτικά άπειρο υποψήφιο ευρωβουλευτή, αναγκάζοντάς τον να κάνει διορθωτική δήλωση και δίνοντας οδηγίες στους υπόλοιπους να προσέχουν.

Αλλά η ΝΔ καλείται να διαχειριστεί σαφώς πιο δύσκολες περιπτώσεις, για τις οποίες μάλλον δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα. Πρόκειται βέβαια για διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους.

Ο λόγος για τον Γιώργο Αυτιά, την Βίκυ Φλέσσα και την Ελεονώρα Μελέτη.

Πολύπειρος περί των τηλεοπτικών εμφανίσεων και συνεντεύξεων ο κ. Αυτιάς, έχει το δικό του στιλ να εκφράζεται. Το γεγονός όμως ότι κατά περιόδους έχει πει σχεδόν τα πάντα και τα αντίθετά τους, τον κάνει επιρρεπή σε εύκολες δηλώσεις, μόνο και μόνο για να αγγίξει περισσότερες ομάδες ψηφοφόρων.

Το φάουλ όμως στο οποίο υπέπεσε πρόσφατα ήταν άλλης φύσης. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να απαντήσει για το θέμα των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς με ένα τρόπο που ακυρώνει την εμπλοκή του με την ουσία της πολιτικής. Ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην τον ρωτούν για τίποτε άλλο πέραν της… οικονομίας. Μόνο που οι πολίτες εκλέγουν πολιτικούς, που οφείλουν να έχουν θέσεις για όλα και όχι τεχνοκράτες που απλά αναλαμβάνουν ένα τομέα και μετά το… χάος ή, στην πραγματικότητα, μία επιτηδευμένη απόσταση ασφαλείας.

Αυτονόητο, ο Αυτιάς και η ΝΔ να λιγουρεύοντε τις ψήφους των «Σπαρτιατών».
Στην ιδια πολυκατοικια ζουνε
Αδελφια τους, φασιστες πουλιά pic.twitter.com/cU0hRj7puW

— Marka2 (@Marka2free) April 24, 2024

Η περίπτωση της Βίκυς Φλέσσα αποδείχθηκε μέχρι τώρα πολύ δύσκολη, καθώς υπέπεσε στην κολοσσιαία γκάφα να μιμηθεί την «παγκάλεια» έκφραση «μαζί τα φάγαμε», εφαρμόζοντάς την στην πιο ευαίσθητη υπόθεση που απασχολεί την ελληνική κοινωνία: Στην τραγωδία των Τεμπών. Λέγοντας με ειδεχθή ελαφρότητα ότι «αυτά τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι μαζί». Η υποψήφια ευρωβουλευτής προκάλεσε τη μήνη όλων και συγγενείς των θυμάτων ζητούν από τη ΝΔ να την αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Τα παιδιά στα Τεμπη τα σκοτώσανε όλοι μαζί».
Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα ξαναχτυπά
Φταίτε και σείς
Φταίνε και οι γονείς
Όλοι φταίνε αρκεί να μην χάσουν τις καρέκλες τους τα παιδιά του Μητσοτακισμου γι αυτό πρέπει να διαιρεθεί η ευθύνη σε 10 εκ.Έλληνες
Μόνο οργη pic.twitter.com/QMMCCfKjHp

— Marka2 (@Marka2free) April 24, 2024

Αδύναμη κρίκο της γαλάζιας λίστας θεωρούν πολλοί και την Ελεονώρα Μελέτη, η οποία δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με την πολιτική και αυτό πλέον φαίνεται στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Σε μία αποστροφή της συζήτησης που είχε προχθές με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην εκπομπή του έμπειρου δημοσιογράφου, φάνηκε ότι στερείται βασικών γνώσεων και προσόντων για τα καθήκοντα και το ρόλο που απαιτεί η ευρωβουλή.

Μέσες άκρες της λέει ο Χατζηνικολάου ότι δε κάνει για Ευρωβουλή αλλά δε δείχνει να το καταλαβαίνει… pic.twitter.com/Z63Y2L2WUu

— Gina Tzak (@GinaTzak) April 25, 2024

Θα ήταν μία χαριτωμένη υποψηφιότητα που δεν θα προκαλούσε πονοκεφάλους στη ΝΔ αν δεν είχε πιθανότητες να εκλεγεί. Αλλά το γεγονός ότι τα γκάλοπ τη βρίσκουν σε εκλόγιμη θέση ή ότι σε κάθε περίπτωση είναι από τα φαβορί να εκλεγεί, προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Πάντως η γενική εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξουν πολλά «επεισόδια» με αυτογκολ και γκάφες ακόμα και όχι μόνο από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος απόκτησης δύο θόλων αεράμυνας – «Θέλουμε να διατηρήσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα»

Κουτσούμπας: Συνάντησε το συνδικάτο της Amazon – Τον υποδέχτηκε με καπέλο του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος (Photos/Video)

Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Να κλείσει επιτέλους αυτή η εποχή της αλαζονείας

Keywords
Τυχαία Θέματα