Γιάνης Βαρουφάκης: Τον «πέθανε» ο «βασιλιάς» των ψευδών ειδήσεων Τομάσο Ντεμπενεντέτι

O Τομάσο Ντεμπενεντέτι, διεθνώς γνωστός για τη διασπορά fake news, ήταν ο άνθρωπος που διέρρευσε νωρίτερα σήμερα ότι την ψευδή είδηση ότι πέθανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οι αναφορές για τον θάνατό μου είναι υπερβολικές. (Και όχι για πρώτη φορά, μπορώ να προσθέσω.) Ακόμα εδώ παιδιά…» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ο Ιταλός που έχει «πεθάνει» αρκετό κόσμο, έφτιαξε έναν λογαριασμό την

πλατφόρμα Χ υπό το όνομα του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά, στις 24 Αυγούστου. Και σήμερα, ανέβασε στις 15:10 το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) την «είδηση» πως ο Γιάνης Βαρουφάκης… πέθανε.

Η ψευδής από τον ψεύτικο λογαριασμό

Το δημοσίευσε και στα αγγλικά και στα…ελληνικά.

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης pic.twitter.com/RYDH5XHP0K

— Θάνος Πετραλιάς (@TPetralias) August 30, 2023

BREAKING NEWS. Yanis Varoufakis, former Finance Minister of Greece, dies suddenly at 62. Official note to be released soon. pic.twitter.com/HSFiyG0gt4

— Θάνος Πετραλιάς (@TPetralias) August 30, 2023

Το διέψευσε ο πολιτικός μισή ώρα μετά, στις 15:35 ενώ πέντε λεπτά μετά, στις 15:40, ο ψεύτικος λογαριασμός «Θάνος Πετραλιάς» ενημέρωσε πως ο λογαριασμός είναι hoax και έχει δημιουργηθεί από τον Ιταλό Τομάσο Ντεμπενεντέτι. Αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθεί χρόνια στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι τα ΜΜΕ δεν είναι πλέον ισχυρά, όπως είχε ισχυριστεί παλαιότερα ο ίδιος.

Reports on my demise are greatly exaggerated. (And not for the first time, I might add.) Still here folks… https://t.co/tbwrhk1OCL

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) August 30, 2023

‘Οπως πάντα συνηθίζει, λίγη ώρα μετά την δημοσίευση της ψευδής είδησης κάνει μια ανάρτηση στην οποία και ενημερώνει ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και τον έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti.

— Θάνος Πετραλιάς (@TPetralias) August 30, 2023Έχει χόμπι να «σκοτώνει» διασημότητες

Ο Ιταλός πρώην δημοσιογράφος και νυν συγγραφέας και εκπαιδευτικός σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα El País, είχε εξηγήσει πριν χρόνια ότι το χόμπι του είναι να «σκοτώνει» διάσημες προσωπικότητες.

Στη συνέντευξη είχε περιγράψει βήμα-βήμα τις κινήσεις του για τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδει.Παλαιότερη είχε «πεθάνει» και τον Κώστα Γαβρά, αλλά και την χιλιανή συγγραφέας Isabel Allende.

Παλαιότερα έχει «σκοτώσει» επίσης τον Δαλάι Λάμα, τον Λέχ Βαλέσα, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Έλι Βέζελ, τον Νώα Τσόμσκι και τον Ιωσήφ Ρατζίνγκερ.

Γεννημένος στη Ρώμη το 1969, έχει παραδεχτεί δημόσια: «Mου αρέσει να είμαι ο Ιταλός πρωταθλητής του ψεύδους, νομίζω ότι έχω εφεύρει ένα νέο είδος».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καταγγελία για ασέλγεια σε 6χρονο από δύο μεγαλύτερα αγόρια ερευνούν οι Αρχές

Τήνος: Βαθιά οδύνη στην κηδεία του 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι – Ξεσπά ο πατέρας του για το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας

Μοσχάτο: Έτσι έγινε η φονική παράσυρση του 65χρονου από περιπολικό

Keywords
Τυχαία Θέματα