Η φωτιά στον Έβρο επισκιάζει τη ΔΕΘ – Στη Δαδιά ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

Μία μέρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ θα πάει στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την μεγάλη καταστροφή που έχει γίνει στην περιοχή από την πυρκαγιά που έκαιγε για 16 ολόκληρες ημέρες.

Η επίσκεψη αυτή θεωρήθηκε αναγκαία και για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, το θέμα των πυρκαγιών το καλοκαίρι

και τα όσα συνέβησαν στον Έβρο θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

Το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο προετοιμάζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν επιθυμεί να επισκιαστεί η παρουσία του από τα όσα άσχημα συνέβησαν το καλοκαίρι, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει να σχολιάζεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει μεταβεί στην περιοχή παρά το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Κάποιοι μάλιστα, επισημαίνουν ότι ενώ το καλοκαίρι του 2021, ο κ. Μητσοτάκης είχε σπεύσει να ζητήσει συγνώμη από τους πυρόπληκτους πολίτες της Εύβοιας και της Αττικής, το φετινό καλοκαίρι το απέφυγε πεισματικά. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός επέμεινε απλώς στο σενάριο των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Όλα αυτά την στιγμή που τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην περιοχή μεταφέρουν στους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μία εικόνα ιδιαίτερα άσχημη για την κυβέρνηση. Όπως λένε, οι κάτοικοι της περιοχής καταφέρονται με μένος κατά της κυβέρνησης καθώς όπως επισημαίνουν δεν υπήρξε σωστός σχεδιασμός για την κατάσβεση της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, τόνισε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Όπως σημείωσε, βασικός στόχος είναι η άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ωστόσο, ότι δεν φτάνει μόνο η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο και γι’ αυτό ρίχνουν το βάρος και στο θέμα των μεταρρυθμίσεων του κράτους. Θεωρούν, δηλαδή, ότι την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να αναφερθεί με έμφαση στο θέμα της αντιμετώπισης των κρίσεων καταθέτοντας μάλιστα και σχετική πρόταση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δείξει ότι αποσκοπεί στο να μεταμορφώσει τις λειτουργίες του κράτους και στο ξερίζωμα των διαχρονικών παθογενειών.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του κατά τον καθιερωμένο πλέον κυριακάτικο απολογισμό του στο Facebook. «Αν επέλεγα δύο λέξεις για να σηματοδοτήσω τη δεύτερη τετραετία μας είναι “μεταρρυθμιστική επιτάχυνση”. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το 41% που μας δώσατε δεν είναι λευκή επιταγή αλλά ισχυρό αίτημα να αλλάξουμε όσα μας ταλαιπωρούν, όσα μας πληγώνουν και όσα μας θυμώνουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με στελέχη κορυφαίων κορεατικών εταιρειών

Νέες ταυτότητες: Στο πλευρό των «ψεκ» η Νίκη – Μην τις βγάλετε τώρα, λέει ο Νατσιός

Άδωνις Γεωργιάδης: Ευφυής η ντρίπλα Πολάκη με την υποστήριξη του Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα