Κακοκαιρία Emil: Προβλήματα στα Τρίκαλα – Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός – Πλημμύρισαν δρόμοι στο Ναύπλιο (Photos/Videos)

Σημαντικά προβλήματα στη χώρα μας έχει δημιουργήσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Emil, καθώς η έντονη βροχόπτωση στα Τρίκαλα έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους.

Επίσης, λόγω της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, πολλά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργηθεί σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στο χωριό Γλυκομηλιά έχει κοπεί ο δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο του χωριού λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στον δρόμο προς το Παλαιοχώρι αλλά και στην περιοχή

«Αρέτος», μετά τη γέφυρα Αμπελίων.

Στην Καλαμπάκα δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ωστόσο μηχάνημα του Δήμου επιχειρεί από το πρωί και προχωρά στην αποκατάσταση των ζημιών.

Σύσσωμος ο μηχανισμός του Δήμου Μετεώρων βρίσκεται σε ετοιμότητα και επιχειρεί όπου υπάρχει ανάγκη προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσβαση στους οικισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Μετεώρων, ευτέρης Αβραμόπουλος, τονίζει: «Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Μετεώρων βρίσκεται σε επιφυλακή και μηχανήματα μας επιχειρούν σε πολλά σημεία που υπάρχουν ζημιές. Οι καταστροφές είναι πολλές σε σημεία του οδικού δικτύου του ορεινού όγκου και οικισμοί μας έχουν πρόβλημα προσβασιμότητας. Παράλληλα, σε οικισμούς όπως η Καστανιά και το Αμπελοχώρι έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα εντός οικισμών από φέρτα υλικά. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να δώσουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών».

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός

Στο μεταξύ, ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Ο Πηνειός δίπλα στο χωριό Βαλομάνδρι του Δήμου Πύλης, είναι στα όριά του, όπως μεταδίδει το trikalola.gr.

Ανάλογη είναι η εικόνα του Πηνειού και στη γέφυρα του Αγναντερού στα διοικητικά όρια μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Ο κίνδυνος της υπερχείλισης του Πηνειού είναι ορατός και εξαρτάται από τον όγκο του νερού που κατεβαίνει από την Καλαμπάκα, και από την κατάσταση των αναχωμάτων που δέχθηκαν πλήγματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel».

Προβλήματα σε Αργολίδα και Κορινθία

Σε ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την έντονη βροχόπτωση.

Προβλήματα, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί σε περιοχή του Ναυπλίου, κοντά στο Γηροκομείο με δρόμους, σπίτια ή αποθήκες που πλημμύρησαν.

Σε πολλές περιπτώσεις καταστηματάρχες βγηκαν με σκούπες για να διώξουν τα νερά που απειλούσαν τα καταστήματά τους.

Σοβαρά προβλήματα και στη συνοικία Κούρτη με ισόγειες κατοικίες και υπόγεια να πλημμυρίζουν στην οδό Οδυσσέως από τα νερά του δρόμου. Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ο Δήμος με την Πολιτική Προστασία, που κάνουν αντλήσεις υδάτων ώστε να υποχωρήσουν τα νερά από τις οικίες και να μπορέσουν οι κάτοικοι να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους.

Η πυροσβεστική δέχτηκε δύο κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στην Κόρινθο βρέχει από το πρωί και ειδικότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και χαλαζόπτωση, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αθήνας – Καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική οδό – Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Ποσειδώνος

Ερμού: Δύο βαθιά τραύματα κατάφερε ο δράστης στη γυναίκα – Δεν τράπηκε σε φυγή

Ζητείται «κορόιδο» στη Μύκονο: Νοικιάζουν γκαρσονιέρα χωρίς πληντύριο και κουζίνα σε τιμή σοκ με προτίμηση για εργαζόμενο… εστίασης

Keywords
Τυχαία Θέματα