Με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη η λύση στο αλαλούμ για τα αντιγριπικά μετά την γκάφα Αγαπηδάκη

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς ιατρική συνταγή, μετά τις… αρρυθμίες που προκάλεσε η γραφειοκρατία στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Οι πολίτες, ωστόσο, μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από την Παρασκευή 3 Νοέμβριου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Μαξίμου, αύριο αναμένεται από τη Βουλή

η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης, που θα επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να χορηγούν στους πολίτες τα τέσσερα συμβατικά εμβόλια έναντι της γρίπης απλά με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και στη συνέχεια να τα καταχωρούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα topontiki.gr.

Σημειώνεται, ότι η παράλειψη της αναπληρωτρίας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη να φέρει εγκαίρως στη Βουλή τη σχετική νομοθετική διάταξη του Άρθρο 59 του νόμου 5007/23.12.23 «Εμβολιασμός κατά της γρίπης του ενήλικου πληθυσμού κατά την περίοδο 2022-2023», προκειμένου να ισχύσει και για τη φετινή αντιγριπική περίοδο (2023-2024), προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να κάνουν το αντιγριπικό τους εμβόλιο.

Παράλληλα προβληματισμός και εκνευρισμός επικράτησε και στον φαρμακευτικό κλάδο, καθώς χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς ιατρική συνταγή και οι φαρμακοποιοί ανάμεναν τη σημερινή λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ προκειμένου να καταχωρήσουν τα εμβόλια που είχαν πραγματοποιήσει στους πελάτες τους, το προηγούμενο διάστημα. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση εξομαλύνεται μετά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Κασσελάκης στην πρώτη τους συνάντηση

ΠΑΣΟΚ: Γιατί οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να προβληματίζουν – Η στρατηγική για να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σπαρτιάτες-δικογραφία: Ο Στίγκας «έδωσε» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη σχέση των βουλευτών του με τον Κασιδιάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα