Ο IDF δημοσιεύει υλικό με όπλα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Πιθανή η κατασκευή στοιχείων» λέει η Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για όπλα της Χαμάς που ισχυρίζονται πως βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά τη διάρκεια επιδρομής στο ιατρικό κέντρο σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, μέλη της επίλεκτης μονάδας Shaldag και άλλες δυνάμεις της 36ης Μεραρχίας βρήκαν τα όπλα μέσα στο κέντρο μαγνητικής τομογραφίας του Αλ Σίφα.

IDF releases evidence of Hamas weapons found inside Shifa Hospital's MRI center, during the raid

by the elite Shaldag unit and other forces of the 36th Division inside the medical center today. pic.twitter.com/HrtzHmpELR

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 15, 2023

Επίσης αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μάχη με ενόπλους της Χαμάς έξω από το νοσοκομείο, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς.

«Κατά τη διάρκεια ερευνών μέσα σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου, οι στρατιώτες εντόπισαν ένα δωμάτιο που περιείχε μοναδικά τεχνολογικά μέσα, εξοπλισμό μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», λέει ο IDF.

Δημοσιεύει εικόνες και βίντεο που δείχνουν πολλά τουφέκια εφόδου, χειροβομβίδες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, σε μια άλλη πτέρυγα βρέθηκε ένα επιχειρησιακό αρχηγείο της Χαμάς και «τεχνολογικά μέσα» γεγονός που υποδηλώνει τη χρήση της εγκατάστασης από τη Χαμάς για τρομοκρατικές ενέργειες.

BREAKING: IDF PUBLISHES VIDEO FOOTAGE OF AL SHIFA HOSPITAL AFTER RAID https://t.co/8xFbhkQDtt pic.twitter.com/tpFcJ42UCU

Mario Nawfal (@MarioNawfal) November 15, 2023

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε μια απογευματινή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι τα στρατεύματα βρήκαν στολές της Χαμάς «που πετάχτηκαν στο πάτωμα του νοσοκομείου για να μπορέσουν οι τρομοκράτες να δραπετεύσουν με συνηθισμένα ρούχα».

«Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν κατηγορηματικά ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε για τρομοκρατία, κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», λέει.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο οποίο πιστεύεται ότι έχει το κύριο κέντρο διοίκησης η Χαμάς, προκειμένου να βρει πληροφορίες και περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης.

Israeli army releases video of what it says is evidence of Hamas using the Al Shifa hospital in Gaza for military purposes. AK47’s, combat gear etc. pic.twitter.com/WVfyyChetB

— Jotam Confino (@mrconfino) November 15, 2023«Οι ισραηλινές δυνάμεις ικανές για κατασκευή στοιχείων»

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών εφιστά την προσοχή για τυχόν ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού σχετικά με το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει: «Ο στρατός είναι στο νοσοκομείο και κανείς δεν ξέρει τι κάνουν ή τι όπλα έφεραν μαζί τους για να ισχυριστούν ότι τα βρήκαν μέσα στο συγκρότημα».

«Διεθνή έρευνα» ζητά το Κατάρ

Το Κατάρ ζήτησε απόψε τη διεξαγωγή «διεθνούς έρευνας» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα πολέμου» την έφοδο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του εμιράτου «καταδικάζει σθεναρά» την επέμβαση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, την οποία θεωρεί «έγκλημα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών». Ζητά επίσης να διεξαχθεί κατεπείγουσα διεθνής έρευνα, με την αποστολή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν να ερευνήσουν «τη στοχοποίηση νοσοκομείων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής».

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Callas, Paris 1958: Το φιλμ της ιστορικής πρώτης εμφάνισης της ντίβας στην Όπερα του Παρισιού (Photos/Videos)

Λαμπεντούζα: Άφιξη 1.200 μεταναστών και προσφύγων σε ένα 24ωρο – «Ασφυξία» στο κέντρο κράτησης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
IDF, Αλ Σίφα – Πιθανή, Χαμάς,IDF, al sifa – pithani, chamas