Ονειρεμένοι εξωτικοί προορισμοί που δεν θα σου κοστίσουν «ο κούκος αηδόνι»

Οι εξωτικοί προορισμοί έχουν ονειρεμένες παραλίες, λευκή άμμος, μεταξένια νερά, καταπράσινο σκηνικό κι ατέλειωτη ηλιοφάνεια! Αυτά είναι τα κύρια συστατικά για τις ιδανικές τροπικές διακοπές. Άλλοι επιθυμούν και πολιτισμό και τα εξωτικά έθιμα, ενώ άλλοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο καλό φαγητό. Κι αν πιστεύεις πως ένα εξωτικό ταξίδι θα σε ρίξει εντελώς έξω οικονομικά ακολουθούν 5 low budget προορισμοί!

Ταμαρίντο, Κόστα Ρίκα

Το Ταμαρίντο είναι ο ιδανικός προορισμός για σερφινγκ, ψάρεμα, καταδύσεις και ηλιοθεραπεία. Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο δημιουργούν κατά μήκος των παραλιών τις φωλιές τους οι δερματοχελώνες. Εσείς, από την άλλη μεριά, μπορείτε να μείνετε σε πανέμορφα παραθαλάσσια σπίτια, σε B&B ή σε πολυτελή ξενοδοχεία στις ηλιόλουστες αμμουδιές. Οι επιλογές για ψώνια και εστιατόρια είναι αμέτρητες και σας δίνουν την ευκαιρία να πάρετε μία αληθινή γεύση της Κόστα Ρίκα.

Χρήματα που θα ξοδέψεις σε μία μέρα: 96 ευρώ

Δείπνο για δύο: 71 ευρώ

Μπύρα: 63 ευρώ

Κρασί: 6,80 ευρώ

Καφέ Φίλτρου: 2 ευρώ

Πούντα Κάνα, Δομινικανή Δημοκρατία

Οι καρτ ποστάλ δεν υπερβάλλουν. Η Πούντα Κάνα είναι πραγματικά τόσο εκπληκτική όσο φαίνεται. Για κορυφαία ξεκούραση και αναζωογόνηση, προτιμήστε το all-inclusive: Θα περάσετε τις μέρες σας με χαλάρωση στην πισίνα, φαγητό σε εστιατόρια πέντε αστέρων και περιποίηση στο σπα. Όταν θα έχετε χορτάσει από πίνα κολάντα και καμπάνες στην παραλία, κάντε μια βόλτα πέρα από το θέρετρο σε μερικά από τα καλύτερα φυσικά στολίδια του νησιού. Δοκιμάστε εναέρια τροχαλία, εξερευνήστε υπόγειες σπηλιές και βουτήξτε στα σενότε στο Scape Park στην Capa Cana. Μπορείτε επίσης να δροσιστείτε στις λιμνοθάλασσες γλυκού νερού στο οικολογικό πάρκο Indigenous Eyes ή να επισκεφτείτε τη νήσο Σαόνα για ένα ανέγγιχτο (και λιγότερο πολυσύχναστο) κομμάτι του παραδείσου. Αν προλαβαίνετε ένα παιχνίδι γκολφ, πηγαίνετε στο Punta Espada για ένα γρήγορο 18άρι με υπέροχη θέα στον ωκεανό. Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα να κάνετε, και έχουμε τις καλύτερες προτάσεις παρακάτω.

Χρήματα που θα ξοδέψεις σε μία μέρα: 95 ευρώ

Δείπνο για δύο: 77 ευρώ

Μπύρα: 3 ευρώ

Κρασί: 3,50 ευρώ

Καφέ Φίλτρου: 2 ευρώ

Αρχαία πόλη Χόι Αν, Βιετνάμ

Το ξεχωριστό κράτος του Βιετνάμ, δεν θα μπορούσε παρά να απαρτίζεται από επιμέρους μικρότερες, εξίσου όμως ιδιαίτερες, πόλεις. Ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, η αρχαία πόλη Χόι Αν του Βιετνάμ ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη του 2019 από τα Travel and Leisure Worlds’ Best Awards. Πρόκειται για μία ετήσια διαδικτυακή ψηφοφορία από ταξιδιώτες, οι οποίοι με την ψήφο τους ορίζουν τους κορυφαίους προορισμούς, ξενοδοχεία, καταλύματα, πόλεις και νησιά. Το 2019, το Χόι Αν κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ το 2020 την τρίτη στις καλύτερες πόλεις, αφήνοντας πίσω της όχι απλώς όλες τις υπόλοιπες πόλεις του Βιετνάμ, αλλά και του κόσμου συνολικά.

Χρήματα που θα ξοδέψεις σε μία μέρα: 91 ευρώ

Δείπνο για δύο: 7 ευρώ

Μπύρα: 3,40 ευρώ

Κρασί: 5,40 ευρώ

Καφέ Φίλτρου: 3 ευρώ

Georgetown, Μαλαισία

Η Τζώρτζταουν είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου Πενάνγκ της Μαλαισίας και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού Πενάνγκ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας, με 708.127 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2010, ενώ το μητροπολιτικό Πενάνγκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του έθνους με πληθυσμό 2.412.616 κατοίκους. Το ιστορικό κέντρο της Τζώρτζταουν, έχει εγγραφεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008.

Λόγω της ανάμειξης των διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών που έφτασαν στις ακτές της, η Τζώρτζταουν απέκτησε μια μεγάλη εκλεκτική ποικιλία αποικιακών και ασιατικών αρχιτεκτονικών στιλ. Έχει επίσης κερδίσει τη φήμη της ως γαστρονομική πρωτεύουσα της Μαλαισίας για την ξεχωριστή και πανταχού παρούσα τροφή του δρόμου. Επιπλέον, η πόλη φιλοξενεί μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, όπως οι Περάνακαν των οποίων τα κληροδοτήματα εξακολουθούν να είναι ορατά στην αρχιτεκτονική και την κουζίνα του Πενάνγκ.

Χρήματα που θα ξοδέψεις σε μία μέρα: 88 ευρώ

Δείπνο για δύο: 55 ευρώ

Μπύρα: 7 ευρώ

Κρασί: 8 ευρώ

Καφέ Φίλτρου: 3 ευρώ

Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Τροπικές παραλίες, κρυμμένοι ναοί, τοπικές αγορές και μια δυναμική νυχτερινή σκηνή. Το Πουκέτ προσελκύει αυτούς που λιώνουν στον ήλιο την ημέρα και ξεφαντώνουν το βράδυ. Όσο προχωράτε προς το εσωτερικό, τα εστιατόρια του Πουκέτ σάς επιτρέπουν να γευτείτε πιάτα με τσίλι και πιπερόριζα ενώ μια βόλτα στην παλιά συνοικία θα σας ανοίξει ένα παράθυρο στο παρελθόν της πόλης. Παρά το μέγεθος και τη γεωγραφία του, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, καταλύματα και περιπέτειες που θα ικανοποιήσουν καθ’ όλην τη διάρκεια του έτους τόσο τους ταξιδιώτες που αγαπούν την πολυτέλεια όσο και αυτούς που ταξιδεύουν οικονομικά.

Χρήματα που θα ξοδέψεις σε μία μέρα: 80 ευρώ

Δείπνο για δύο: 63 ευρώ

Μπύρα: 3 ευρώ

Κρασί: 4,5 ευρώ

Καφέ Φίλτρου: 2,5 ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» (Video)

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

Γάζα: 79 οι νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ – «Αρκετά! Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ονειρεμένοι,oneiremenoi