ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ζητάει από τον ελληνικό λαό να του απαντήσει αν προτιμά αυτόν ή τον Στέφανο Κασσελάκη για αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον προεκλογικό αγώνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κινητοποιήσει υποψήφιους, βουλευτές αλλά και αυτοδιοικητικούς, ώστε το Κίνημα να πάει όσο το δυνατόν περισσότερο

ενισχυμένο στις κάλπες του Ιουνίου. Ο Ανδρουλάκης προτάσσει το ψηφοδέλτιό του, το οποίο είναι πιο πολιτικό σε σχέση με αυτό των δύο αντιπάλων του, ενώ θα επιμείνει στη διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πολιτικό ψηφοδέλτιο

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν την πεποίθηση ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, επειδή έχει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, με νέα και έμπειρα στελέχη, θα αποφέρει καρπούς και ψηφοφόρους. Την ίδια στιγμή στηλιτεύουν και τα ψηφοδέλτια των αντιπάλων τους χαρακτηρίζοντάς τα «lifestyle».

«Δεν διαμορφώσαμε το ευρωψηφοδέλτιό μας με τη λογική του lifestyle και δεν επιλέξαμε στελέχη που επιδιώκουν να μεταφράσουν σε πολιτική ισχύ την εφήμερη δημοσιότητά τους. Και προφανώς δεν θέλαμε να εμπλέξουμε κρίσιμα εθνικά ζητήματα σε μικροκομματική στρατηγική, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, καθώς με τη συγκεκριμένη επιλογή χάνεται η αξία μιας εθνικής προσπάθειας που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και την καταπάτηση των αρχών του από την Αλβανία. Κράτος δικαίου, στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις, όπως ομολογούν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στην εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου στη χώρα μας» τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Το πολιτικό βάρος του Κινήματος στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές πέφτει στα εξής σημεία:

● Επιλέγει συνειδητά να πολιτικοποιήσει τις ευρωεκλογές.

● Βάζει στην ατζέντα του διαλόγου ζητήματα που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

● Ο χαρακτήρας του ευρωψηφοδελτίου δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του αρχηγού του κόμματος.

Αναφορικά με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι:

● Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που βάζει τα δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να την κερδίσει.

● Στις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν με ένα ισχυρό μήνυμα φραγμού στη Ν.Δ.

● Στόχος η δεύτερη θέση με αύξηση των ποσοστών.

● Σοβαρή, αξιόπιστη, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε lifestyle και χωρίς περιεχόμενο αντιπολίτευση.

● Πάντα απέναντι σε κάθε εκδοχή της Ακροδεξιάς, είτε αυτή πουλάει κηραλοιφές είτε τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Το ντιμπέιτ που ζήτησε με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών – αλλά απέρριψε η Ν.Δ. – ήταν στο πλαίσιο των διλημμάτων της ευρωκάλπης. Η πρόταση θα επαναληφθεί από τον Ανδρουλάκη. Σφοδρή αναμένεται να είναι η σύγκρουση και με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ξανά μπροστά η ακρίβεια

Εκτός από τα πολιτικά διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ βάζει ξανά στο τραπέζι της αντιπαράθεσης και την ακρίβεια, όχι μόνο επειδή εκεί «πονάει» η κυβέρνηση, αλλά και διότι θεωρούν πως είναι το μόνο κόμμα που έχει ρεαλιστικές προτάσεις.

«Από την πρώτη στιγμή, το αφήγημα της κυβέρνησης ήταν ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει. Ενώ ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει και την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη και υπογραμμίζουν ότι «η ακρίβεια εδώ και τρία χρόνια έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια, με τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής να ξεπερνούν το 30%. Η κυβέρνηση αδράνησε και καθυστέρησε». Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ θα επανακαταθέσουν τις προτάσεις τους όπως:

1. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής καθώς, όπως λένε, πρόκειται για ένα μέτρο που αποδίδει, δεδομένου ότι στην Πορτογαλία οδήγησε σε 19 μονάδες πτώση του πληθωρισμού τροφίμων, στην Πολωνία σε 20 μονάδες πτώση και στην Ισπανία σε 10 μονάδες πτώση, με αποτέλεσμα τη μείωση της τελικής τιμής για την τσέπη του καταναλωτή.

2. Φορολόγηση των τραπεζικών υπερκερδών: Έσοδα μπορούν να προκύψουν και από τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας και πετρελαίου, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση – στη λογική της αναδιανομής – ώστε να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και να ισοσκελίσει την απώλεια φορολογικών εσόδων.

3. Έλεγχοι στην αγορά: Ακρίβεια και αισχροκέρδεια παντού: στα τρόφιμα, τα ενοίκια, τα καύσιμα και τις τηλεπικοινωνίες. Η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα έχει ξεπεράσει το 30%, ακόμα και σε προϊόντα τα οποία παράγουμε και εξάγουμε, όπως είναι το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί 67% περισσότερο σε σχέση με την Ευρώπη, αν και κάνουμε εξαγωγές. Δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου επειδή η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να προστατεύσει τους καταναλωτές, να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, να περιορίσει την ακρίβεια.

Στη μάχη και τα social media

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένοι να επιστρατεύσουν και τα social media, καθώς βλέπουν ότι Μητσοτάκης και Κασσελάκης είναι σ’ αυτό ασυναγώνιστοι. Πάντως δεν θα έχει χαρακτήρα lifestyle ή «χαλαρότητας». Θα παραμένει σταθερά πολιτική και εστιασμένη στο τρίπτυχο: «σοβαρή, αξιόπιστη, θεσμική αντιπολίτευση».

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση αλλάζει τακτική ενόψει ευρωεκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακοινώνει τους «5» κι αναχωρεί για περιοδεία στο Αιγαίο – Νέο άνοιγμα στο συντηρητικό κοινό

«Ναρκοπέδιο» η βόρεια Ελλάδα για τη ΝΔ – Tο στοίχημα με τον Φρέντι Μπελέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Δεύτερη,pasok, defteri