Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από αντιαρματικό πύραυλο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην – ελεγχόμενη από τη Χαμάς – Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως έγινε γνωστό, ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποιούν επιδρομές κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, έχουν σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής και τη συγκέντρωση πληροφοριών για τους

αγνοούμενους και τους αιχμαλώτους που κρατούνται από την ένοπλη οργάνωση Χαμάς στον θύλακα.

Ένας στρατιώτης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σκοτώθηκε, ένας φέρει τραύµα µέτριας βαρύτητας και δύο τραυματίστηκαν ελαφρά από αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης των IDF και ένα όχημα μηχανικής, ανακοίνωσε ο στρατός.

Την ίδια ώρα, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ της Χαμάς υποστήριξαν ότι ανάγκασαν ισραηλινούς στρατιώτες να τραπούν σε φυγή πεζοί ενώ εξαπέλυσαν πυρά από τηλεκατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο στα ανατολικά του φράχτη.

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, tουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα άρματα μάχης του έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.

«Πριν από λίγο, ένα άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα στον τομέα Κερέμ Σαλόμ», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Το περιστατικό ερευνάται και οι λεπτομέρειες είναι υπό εξέταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εκφράζουν λύπη σε σχέση με το περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση ΗΠΑ: «Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε στρατιωτικά αν διευρυνθεί η σύγκρουση»

Θρίλερ με τη χερσαία εισβολή στη Γάζα: Αναβολή της επίθεσης ζητά ο Λευκός Οίκος μεταδίδει το CNN, μέχρι να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι

Βρυξέλλες: Στους δρόμους 25.000 διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Ανταλλαγή, Λωρίδα, Γάζας,polemos, israil, antallagi, lorida, gazas