Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεκάδες νεκροί από τον βομβαρδισμό παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στη Γάζα – Σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ (Videos)

Τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια, στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά την παλαιστινιακή λωρίδα σε αντίποινα για την εισβολή της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων είναι μόνο η Χαμάς, αλλά οι πληροφορίες από τα νοσοκομεία της Γάζας αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι δεκάδες

γυναίκες και παιδιά.

LATESTHeavy Israeli attack on Jabalia camp in Gaza.

Scary visuals!#IsraelPalestineWar #Israel_under_attack #IStandWithIsrael #israel #IsraelAtWar #IStandWithIsrael #Gaza #OperationIronSwords #hamasattack #HamasTerrorists #HamasTerrorism#GazaUnderaAttack pic.twitter.com/XwTRt21cDy

Amita Jonathan (@amitavinami) October 9, 2023

Η Χαμάς υποστήριξε από την πλευρά της ότι από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τέσσερις Ισραηλινοί που είχαν αιχμαλωτιστεί κατά την εισβολή στο ισραηλινό έδαφος.

Οι Ισραηλινοί έκοψαν το ρεύμα και το νερό στην Γάζα

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται πλήρης αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, όπου κόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αλλά και η μεταφορά τροφίμων στους Παλαιστίνιους. Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή «να σταματήσει η υδροδότηση της περιοχής».

Gaza while the world is silent!!!!!! pic.twitter.com/iS5zdCdbdF

— Muhammad Smiry (@MuhammadSmiry) October 9, 2023 Μπαράζ ρουκετών από την Χαμάς

Η Χαμάς απάντησε με ένα νέο καταιγισμό με ρουκέτες και οι σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τα πλήγματα της Χαμάς.

Ρωσία και Αραβικός Σύνδεσμος ζητούν άμεση εκεχειρία

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αιματοχυσία είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την λύση των δύο κρατών, που προβλέπει την ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

İşgalci İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bomba yağdırıyor.
FİLİSTİN; İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR#Palestine #KassamTugayları #israel #GazaUnderAttack #Hamas pic.twitter.com/6bSbT9iR93

— METROTÜRK TV (@metroturktv) October 9, 2023

Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Μόσχα, μετά την συνάντηση με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ Αμπουλ Γκέιτ, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν κι άλλες πολεμικές συγκρούσεις αν το Ισραήλ δεν αλλάξει προσέγγιση.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Ρωσία από κοινού απευθύνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, κάθε είδους βίας και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

The Gaza Strip is being heavily bombed by Israel. pic.twitter.com/Of7vcus3Si

— EHA News (@eha_news) October 9, 2023 Μεσολαβητική πρωτοβουλία του Κατάρ

Το Κατάρ από την πλευρά του ήρθε σε επαφή με την Χαμάς προσπαθώντας να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ισραηλινών γυναικών και παιδιών που κρατούνται αιχμάλωτοι στην Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 γυναικών από την Παλαιστίνων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μεσολάβηση του Κατάρ έγινε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ.

Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ επισπεύδονται οι πολιτικές εξελίξεις, με εκπροσώπους του πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου να έχουν επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με  αντικείμενο συζήτησης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Israel is about to rain down hellfire on Gaza. #Israel #Hamas #Palestine #Palestinian #IronDome #Gaza #TelAviv #GazaUnderAttack #IsraelPalestineWar pic.twitter.com/boOQ4iEZN0

Paul Golding (@GoldingBF) October 9, 2023

Ο Μπένι Γκαντζ, στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού, δηλώνει έτοιμος να μπει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά  εκφράζει επιφυλάξεις για την συμμετοχή των ακροδεξιών, σύμφωνα με το δίκτυο Ynet.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία: Σάλος από δημοσίευμα ότι η διασημότερη συγγραφέας νουάρ είναι απάτη – «Της γράφει άλλος τα βιβλία» (Videos)

Νόμπελ Οικονομίας 2023: Απονεμήθηκε στην Κλόντια Γκόλντιν (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρης αποκλεισμός στη Γάζα – Ετοιμάζεται για εισβολή ο ισραηλινός στρατός, κλήθηκαν 300.000 έφεδροι (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Δεκάδες, Γάζα – Σειρήνες, Ισραήλ Videos,polemos, israil, dekades, gaza – seirines, israil Videos