Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς επιχείρησε θαλάσσια επίθεση βόρεια της Γάζας – “Την αποκρούσαμε” ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σύμφωνα με ξένα Μέσα ότι η Χαμάς «προσπάθησε να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας» και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να την εμποδίσουν.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό επιτέθηκε στους άνδρες της Χαμάς καθώς «προσπάθησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας». Αναφορές κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς.

Το Ζικίμ είναι ένα μικρό κιμπούτς στο Ισραήλ, ακριβώς βόρεια της Λωρίδας

της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στη στρατιωτική εγκατάσταση από την οποία έφυγαν οι τρομοκράτες», ενώ κατά πληροφορίες υπάρχουν οχτώ νεκροί.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

«Με τους μαχητές στο πεδίο. Έχουμε μόνο ένα καθήκον: Να συντρίψουμε τη Χαμάς. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο» έγραψε στο πρώην Twitter ο Νετανιάχου.

עם הלוחמים בשטח. יש לנו רק משימה אחת – לרסק את החמאס, ולא נפסיק עד שנשלים את המשימה. pic.twitter.com/eW1JihfTZI

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) October 24, 2023Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας, «βροχή» από ρουκέτες στο Ισραήλ – «Σταματήστε τους» λέει η Χαμάς

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει ξανά στο Ισραήλ καθώς το απόγευμα της Τρίτης ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ, καθώς και σε περιοχές ανατολικά και γύρω από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», την ώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει ασταμάτητα τη Γάζα.

Την 18η ημέρα πολέμου, η Χαμάς προχώρησε στη μαζικότερη επίθεση με ρουκέτες στο κεντρικό Ισραήλ. Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό σε λιγότερο από δύο ώρες και φαίνεται να είναι ο πιο σφοδρός. Το συγκεκριμένο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών ήταν το δεύτερο μέσα σε 15 λεπτά που συνέβη πριν από δύο ώρες.

Παράλληλα, το Ισραήλ ισοπεδώνει την Γάζα, με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει πως 704 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων που ανακοινώνεται από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιδρομές. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπήρξαν 47 σκληρές μάχες με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες 24 ώρες. Το υπουργείο, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, υποστηρίζει πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 305 παιδιά, 173 γυναίκες και 78 ηλικιωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 5.791 -μεταξύ των οποίων 2.360 παιδιά, 1.421 γυναίκες και 295 ηλικιωμένοι. Στους 16.297 ανεβαίνει και ο αριθμός των τραυματιών ενώ υπάρχουν 1.550 αγνοούμενοι, με τα 870 να είναι παιδιά.

AP

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 40 νοσοκομεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Το ιδιωτικό Ινδονησιακό Νοσοκομείο, το μεγαλύτερο στη βόρεια Γάζα, έκλεισε τα πάντα εκτός από τα τελευταία ζωτικά τμήματα, όπως η μονάδα εντατικής θεραπείας. Το μοναδικό άλλο νοσοκομείο που εξακολουθεί να εξυπηρετεί ασθενείς στη βόρεια Γάζα, το νοσοκομείο Beit Hanoun, σταμάτησε επίσης τις εργασίες του λόγω των έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μεταδίδει το Al Jazeera.

AP«Σταματήστε τους»

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν προέτρεψε τις αραβικές, ισλαμικές χώρες και τον ΟΗΕ να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και κάλεσε επίσης τις αραβικές χώρες να τερματίσουν οποιαδήποτε εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Επίσης, ζήτησε να ανοίξουν τα περάσματα ανθρωπιστικής βοήθειας, επιτρέποντας καύσιμα, βοήθεια και εξοπλισμό απομάκρυνσης ερειπίων στη Γάζα.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί εξέφρασε τη λύπη του σήμερα για την «έλλειψη ενότητας» των «μουσουλμανικών χώρων» οι οποίες, εάν συντόνιζαν τις ενέργειές τους, θα μπορούσαν να αποτρέψουν την «επίθεση» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Υποδεχόμενος τον νέο πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη, τον πρώτο έπειτα από επτά χρόνια ρήξης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, ο Ραϊσί ζήτησε «να ενισχυθεί η συνεργασία» των χωρών της περιοχής ώστε «να επιλυθούν τα προβλήματα» χωρίς την παρέμβαση «ξένων χωρών». Η «ενιαία στάση» του μουσουλμανικού κόσμου θα μπορούσε να αποτρέψει «την καταπίεση και την επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος και τις ακρότητες των δυτικών υποστηρικτών του, με αποτελεσματικότερο τρόπο», συνέχισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna. «Η παρουσία ξένων στην περιοχή όχι μόνο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιπροσωπεύει από μόνη της έναν παράγοντα επίτασης των προβλημάτων», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες που εννοούσε.

Το Ιράν επικρίνει συχνά τις ΗΠΑ για τον ρόλο που διαδραματίζουν στη Μέση Ανατολή και ο Ραϊσί είχε ήδη ζητήσει από τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες «να συντονιστούν για να σταματήσουν τα εγκλήματα» του Ισραήλ.

Γενίκευση της σύρραξης θέλει ο Μακρόν: Ζητά εμπλοκή της Δύσης στον «πόλεμο κατά της Χαμάς»

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου ζήτησε να διευρυνθεί ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, ώστε να συμπεριλάβει και τη μάχη κατά της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα.

Μιλώντας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία και το Ισραήλ μοιράζονται έναν «κοινό εχθρό», την τρομοκρατία, δίνοντας ωστόσο λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να εμπλακεί ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός δεκάδων χωρών.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη ώστε ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία να πολεμήσει επίσης εναντίον της Χαμάς», είπε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μακρόν προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους μιας περιφερειακής σύγκρουσης, τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά της Χαμάς «πρέπει να είναι χωρίς έλεος αλλά όχι χωρίς κανόνες».

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε «την οργάνωση Χεζμπολάχ, το ιρανικό καθεστώς, τους Χούτι στην Υεμένη» να μην αναλάβουν «το ρίσκο να ανοίξουν νέα μέτωπα», την στιγμή που η ένταση στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο αυξάνεται.

Ζήτησε επίσης «την προσοχή όλων επί των πράξεων ορισμένων απέναντι στους παλαιστίνιους πολίτες, η βιαιότητα των οποίων (πράξεων) απειλεί να εξαπλώσει την φωτιά και στην Δυτική Οχθη».

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πληθυσμό για την «αλληλεγγύη και τα συναισθήματα» της Γαλλίας, λέγοντας ότι και για την χώρα του, που θρηνεί 30 Γάλλους νεκρούς, η επίθεση της Χαμάς αποτελεί «μαύρη σελίδα και της δικής μας ιστορίας». «Δεν είστε μόνοι» , είπε.

Πριν από την ομιλία του Μακρόν, μίλησε ο Νετανιάχου τονίζοντας ότι «η βαρβαρότητα της Χαμάς δεν απειλεί μόνο τους Εβραίους, αλλά όλη την περιοχή, την Ευρώπη, τον κόσμο. Η Χαμάς αντιπροσωπεύει την επίθεση της βαρβαρότητας κατά του πολιτισμού».

Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν η «χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αναλογικά, ήταν σαν 20 φορές παραπάνω από την 11η Σεπτεμβρίου. Όπως η Άννα Φρανκ, τα εβραϊκά παιδιά κρύφτηκαν σε σοφίτες από αυτά τα τέρατα», ενώ στη συνέχεια «τα βρήκαν και τα έσφαξαν» προσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, στράφηκε προς τον πρόεδρο της Γαλλίας και του είπε: «Οι Γάλλοι γνωρίζουν την τρομοκρατία. Όπως αρνείστε να ανεχθείτε αυτή την απειλή, έτσι και ο λαός του Ισραήλ αρνείται να έχει έναν θύλακα του ISIS στα σύνορά του. Δεν πρόκειται για έναν θύλακα του ISIS χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη. Είναι σα να μιλάμε για ένα ISIS στα προάστια του Παρισιού, ένα ISIS που μπορείτε να οδηγήσετε 20 λεπτά για να φτάσετε στο Παρίσι. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι, κανείς δεν μπορεί να ζήσει έτσι». Και πρόσθεσε: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απελευθερώσουμε τους ομήρους και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες από το κακό».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απηύθυνε προειδοποίηση και προς τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, τονίζοντας πως «εάν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο με σημαντικό τρόπο, θα το μετανιώσει… η καταστροφή που θα υποστεί, θα είναι αφάνταστη και με φρικτές συνέπειες».

Διαβάστε επίσης:

Βατικανό: Σάλος με γκέι όργιο που οργάνωσε ιερέας σε ενορία – Παραιτήθηκε ο Πολωνός επίσκοπος

Ο Ερντογάν κατηγορεί το ΣΑ του ΟΗΕ ότι «επιδείνωσε την κρίση» στη Γάζα

ISIS: Απευθύνει κάλεσμα σε «μοναχικούς λύκους» για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα