Πώς βλέπει το πολιτικό φλερτ Κασσελάκη-Ανδρουλάκη η κυβέρνηση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κυβέρνηση το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επισφραγίστηκε με την χθεσινή συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη και τις δηλώσεις τους για κοινές πρωτοβουλίες γύρω από το θέμα των υποκλοπών και τα Τέμπη.

Το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει στα κυβερνητικά στελέχη είναι αν αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά σε κάτι

πιο συγκεκριμένο. Σε μία εναλλακτική κυβερνητική λύση. Σε αυτό δηλαδή που αναζητούν οι πολίτες και δεν την βρίσκουν καθώς μέχρι σήμερα τα δύο κόμματα έδειχναν να μην έχουν καμία διάθεση συνεργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες έχει προφανώς την σημασία της καθώς όπως φαίνεται επιχειρείται και από τις δύο πλευρές να λιώσουν οι πάγοι μετά από μία μακρά περίοδο όπου τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπήρχε παντελής άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι αυτή η προσέγγιση αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μία μελλοντική εκλογική συνεργασία αφού στην πραγματικότητα χθες μπήκαν τα θεμέλια για κοινές πρωτοβουλίες.

Δηλαδή φαίνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να έρθουν πιο κοντά μέσα από κινήσεις που θα αφορούν την κοινωνία όσο και από πρωτοβουλίες που θα ληφθούν μέσα στο κοινοβούλιο.
Τα θέματα μάλιστα που ανέδειξαν οι αρχηγοί των δυο κομμάτων έχουν επίσης την σημασία τους. Ακρίβεια, Μέση Ανατολή, αλλά και Τέμπη και υποκλοπές συνθέτουν την ατζέντα στην οποία θα επικεντρωθούν τα δύο κόμματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προφανώς στην ΝΔ θεωρούν ότι η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ στα θέματα της καθημερινότητας έχει την σημασία της, δίνουν ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι και οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στο θέμα των υποκλοπών. Όχι για την απήχηση που έχει αυτό στην κοινωνία όσο για το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα μαζί μπορεί να αναδείξουν θεσμικά την οποία εμπλοκή της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν νέες αποκαλύψεις που εμπλέκουν το Μέγαρο Μαξίμου, το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αναμόχλευση της υπόθεσης τη στιγμή που η κυβέρνηση παρά την δημοσκοπική της κυριαρχία – απουσία εναλλακτικής πρότασης – εμφανίζεται να αμφισβητείται από τους ψηφοφόρους.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ελπίζουν πάντως ότι προοπτικά τα δύο κόμματα θα βρεθούν απέναντι αφού στην πραγματικότητα ψαρεύουν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Αργά ή γρήγορα δηλαδή θα συγκρουστούν πολιτικά για την δεύτερη θέση και τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επικοινωνία Μπλίνκεν – Μητσοτάκη: Κοινός στόχος Ουάσιγκτον-Αθήνας η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: O Τσακαλώτος προανήγγειλε αποχώρηση – «Δύσκολο να επιστρέψει η περηφάνεια»

Ζαχαριάδης σε Άδωνι: «Η Αθήνα δεν θα είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Κασσελάκη-Ανδρουλάκη,pos, kasselaki-androulaki