Πούτιν: «Αναγκαιότητα» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας δείχνει την «αποτυχία» της πολιτικής της Ουάσιγκτον για τη Μέση Ανατολή και χαρακτήρισε τη δημιουργία «ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους» «αναγκαιότητα».

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνούσαν μαζί μου ότι είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι στη Μόσχα.

Ο Πούτιν

είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να «μονοπωλήσουν» τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνευση στην περιοχή και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αμέλησε να αναζητήσει συμβιβασμούς που θα ήταν αποδεκτοί από κάθε πλευρά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Πούτιν, αγνόησαν τα συμφέροντα των Παλαιστινίων, περιλαμβανομένης της ανάγκης ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν ένα κράτος στην Δυτική Όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα τους, όλα εδάφη που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Το Κρεμλίνο νωρίτερα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις δύο πλευρές και θα επιδιώξει να διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση της μεταξύ τους διένεξης.

Θέση υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, έχει πάρει και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως είπε, «Η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με μια οριστική λύση στο πρόβλημα Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, είναι μια αμετάκλητη ανάγκη. Θα κλιμακωθεί ένταση στην περιοχή και να οδηγήσει σε περισσότερη αιματοχυσία. Τονίζουμε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν βήματα που θα προκαλέσουν προβλήματα και θα τα εμβαθύνουν».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη μάχη κατά της Χαμάς συμμετέχει και ο πρωταγωνιστής του «Χάους» του Netflix (Video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Γάζα λέει το Τελ Αβίβ – Φρίκη από βίντεο με εκτελέσεις αμάχων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα και τα πλεονεκτήματα της Χαμάς (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Αναγκαιότητα,poutin, anagkaiotita