«Πράσινο φως» στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης εξουσιοδότησε το έκτακτο Πολεμικό Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις σχετικά με την απάντηση στην επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Πολεμικό Συμβούλιο δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να εγκριθούν οι αποφάσεις, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία όταν απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις.

This evening,

I sent an urgent letter to the president of the Security Council, @_VanessaFrazier. I called on the Council to hold an emergency meeting and demanded that they condemn Iran’s attack on Israel and designate the Iranian Revolutionary Guard Corps as a terror… pic.twitter.com/3AS6RvuV3M

Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) April 14, 2024

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τα αντίποινα του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, σειρήνες και εκρήξεις ακούγονται σε τμήματα του βόρειου Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι σειρήνες ήχησαν στο κιμπούτς Σνιρ, στο βόρειο Ισραήλ», διευκρίνισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, ταυτόχρονα με την επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν εναντίον της χώρας.

Το Ισραήλ έχει μια «πολύ ισχυρή αμυντική στάση για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε πετά προς το αυτό», δήλωσε αξιωματούχος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας υπό τους όρους που θέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Το Ισραήλ θα «κάνει το καλύτερο δυνατό για να αναχαιτίσει» τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ, αλλά «αν δεν τα καταφέρουμε», η ισραηλινή άμυνα θα προσπαθήσει να τα αναχαιτίσει «πάνω από τον ισραηλινό ουρανό», πρόσθεσε.

«Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε»

Νωρίτερα στο διάγγελμά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε καταστήσει σαφές, σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, προς τον ισραηλινό λαό πως το Ισραήλ «θα απαντήσει κατάλληλα» απέναντι σε κάθε απειλή.

«Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Βρετανικά μαχητικά σηκώθηκαν από την Κύπρο για να αναχαιτίσουν τα ιρανικά drones

Φρουροί της Επανάστασης: «Αληθινή Υπόσχεση» η επιχείρηση κατά του Ισραήλ – Απειλούν με «σθεναρή απάντηση» τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράσινο, Πολεμικό Συμβούλιο, Ισραήλ, Ιράν,prasino, polemiko symvoulio, israil, iran