Σεισμός στην Εύβοια: Σύγκληση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζήτησε ο Λέκκας

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χρήστο Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών – Χαλκίδας και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.  

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στo Facebook,

ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για νέα εστία, που διαφέρει από εκείνη της Νότιας Εύβοιας, προτείνοντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Σεισμός μεγέθους 5,0 στα Ψαχνά Κεντρικής Εύβοιας. Νέα εστία, όχι εκείνη της Νότιας Εύβοιας. Είχε ενεργοποιηθεί και το 2003. Προτείνω άμεση σύγκλιση της Επιτροπής εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα», ανέφερε στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο, όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Εύβοια: Έσπασαν τζάμια από τη δόνηση – Στα Ψαχνά ο Λέκκας

Ρεβεγιόν στα σουβλατζίδικα – Κλεισμένα όλα τα τραπέζια (Video)

Ίλιον: Στη φυλακή ένας ακόμη ανήλικος για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου – Εμφανίστηκε ο 17χρονος που αναζητούσαν οι αρχές

Keywords
Τυχαία Θέματα