Σερβία: Ανατριχιαστικές περιγραφές για το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου

Θύμα μπούλινγκ από τους συνομήλικους του ήταν ο μαθητής που έσπειρε τον θάνατο σε σχολείο του Βελιγραδίου, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας της Σερβίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε εξάλλου ότι ο 14χρονος ήταν άριστος μαθητής, που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα συμπεριφοράς, όπως έχουν διαβεβαιώσει οι δάσκαλοί του.

Police in Serbia say the 7th grader suspected of killing nine people in a school

shooting was planning the attack for a month and had drawn up a kill list. pic.twitter.com/TLx9kc7y5T

— DW News (@dwnews) May 3, 2023

Στο μεταξύ από τη συνέντευξη που έδωσαν αξιωματούχοι για την επίθεση, που έχει συγκλονίσει την χώρα, προέκυψαν ανατριχιαστικά στοιχεία. Ο δράστης, σύμφωνα με τις αρχές, σχεδίαζε την επίθεση εδώ και ένα μήνα και είχε φτιάξει λίστα των συμμαθητών του που ήταν στόχοι του. Επίσης είχε ένα σχεδιάγραμμα του σχολείου, σημειώνοντας τις αίθουσες στις οποίες ήθελε να μπει για να αρχίσει να πυροβολεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε μαζί του μία τσάντα που περιείχε τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες, τις οποίες δεν χρησιμοποίησε. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα που κατείχε ο πατέρας του δράστη.

Ο ανήλικος δράστης κινήθηκε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, αρχίζοντας να πυροβολεί μόλις έφτασε στην είσοδο του σχολείου, όπου έριξε εναντίον του φρουρού ασφαλείας.

Οι οκτώ μαθητές που σκοτώθηκαν είναι επτά κορίτσια και ένα αγόρι. Επίσης τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, από τα οποία το ένα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χτυπημένο στο κεφάλι.

Eight children killed along with security guard after shooting at school in Serbian capital Belgrade, with 14-year-old boy arrested https://t.co/ovrSRrKtav

BBC Breaking News (@BBCBreaking) May 3, 2023Η καθοριστική ψυχραιμία μιας δασκάλας

Μέσα στο χάος που επικράτησε στο σχολείο, ήταν καθοριστική η ψυχραιμία μίας δασκάλας, η οποία φρόντισε να προστατεύσει τους μαθητές της, κλειδώνοντας την αίθουσα διδασκαλίας για να μην μπορεί να μπει ο ένοπλος.

«Κάποιοι μαθητές καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία, αλλά ήταν ασφαλείς γιατί η δασκάλα κλείδωσε. Δεν ξέρω πόση ώρα τα κράτησε μέσα στην αίθουσα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα μίας μαθήτριας.

Το παιδί άκουσε τους πυροβολισμούς, αλλά νόμιζε πως ήταν πυροτεχνήματα, όπως είπε στην μητέρα του. Όμως όταν είδε τον φρουρό ασφαλείας να πέφτει νεκρός από τα πυρά του ανήλικου, η μαθήτρια έτρεξε στην αίθουσα για να καλυφθεί. «Όταν είδε τον φρουρό να πέφτει τρόμαξε και έτρεξε πίσω στην αίθουσα. Η δασκάλα ήταν εκεί και τους φώναζε», είπε η μητέρα της μαθήτριας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

A 13-year-old boy who shot dead eight children and a security guard at a school in Serbia had a list of students he wanted to "liquidate" and four Molotov cocktails in his bag, police have said

Sky's @SiobhanRobbins has the latesthttps://t.co/WlPznFljju

Sky 501 pic.twitter.com/IIuZ0qxTTE

Sky News (@SkyNews) May 3, 2023Συνελήφθη ο πατέρας του δράστη

Ο πατέρας του 14χρονου δράστη συνελήφθη από την αστυνομία. Όπως δήλωσε, κατείχε νόμιμα τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε ο ανήλικος στην επίθεση. Ο πατέρας είναι γνωστός γιατρός στο Βελιγράδι.

Teenage boy shoots and kills 8 children and a security guard at school in Serbia pic.twitter.com/qOyvQJiCjm

— Daily Loud (@DailyLoud) May 3, 2023

Ωστόσο το πρόβλημα στο μακελειό που έγινε σήμερα δεν είναι η νόμιμη, ή παράνομη οπλοκατοχή.

«Δεν θα έλεγα ότι το ζήτημα είναι η οπλοκατοχή», δήλωσε ο Μπόγιαν Έλεκ, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Ασφαλείας του Βελιγραδίου.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά για να αποσυρθούν τα όπλα που δεν κατέχονται νόμιμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Σερβία δεν έχει ένα γενικό πρόβλημα οπλοκατοχής», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία: Aνοίγει η συζήτηση για επανεξέταση των σχέσεων με την ΕΕ

Ρωσία: Έτοιμη για αντίποινα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν – Videos από την ουκρανική επίθεση με drones

Γκιουλσέν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η ποπ σταρ της Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σερβία, Ανατριχιαστικές, Βελιγραδίου,servia, anatrichiastikes, veligradiou