ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, επί τάπητος οι λεπτομέρειες για τις προκριματικές

Εικόνα τακτικής και συντεταγμένης λειτουργίας, ακόμη και απόντος του Κασσελάκη, επιχειρεί να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σήμερα προχωρά σε μία ακόμη συνεδρίαση οργάνου, μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη, και του Εκτελεστικού Γραφείου χθες. Έτσι, σήμερα στις 11 π.μ. συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, και μάλιστα είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά το Συνέδριο, καθώς το βάρος έχει πέσει στο ολιγομελές όργανο του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο

συνέρχεται σε πιο τακτική βάση.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης αναμένεται να τεθεί το θέμα των προκριματικών εκλογών και το χρονοδιάγραμμα των μέχρις στιγμής εγκεκριμένων δράσεων της προεκλογικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τις προκριματικές εκλογές, αυτές θα γίνουν στις 14 Απριλίου, όμως η αξιολόγηση των βιογραφικών συνεχίζεται – γίνεται λόγος για πάνω από 400 βιογραφικά – και επομένως η λίστα των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στην διαδικασία μίας ακόμη εσωκομματικής κάλπης δεν είναι έτοιμη – πιθανολογείται ότι θα μπορεί να παρουσιαστεί από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αυτό που φαίνεται να έχει κατασταλάξει τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να εισηγηθεί το ΕΓ στην Πολιτική Γραμματεία, είναι να υπάρξουν 5 θέσεις του ψηφοδελτίου που θα είναι στην ευχέρεια του προέδρου, προκειμένου να τοποθετηθούν κάποια πρόσωπα που θα φέρουν κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό αντίστοιχο με το πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη θέσεις προορίζονται για τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, που δεν θα πάρουν μέρος στην εσωκομματική διαδικασία.

Απομένουν 35 θέσεις (από τις 42) τις οποίες οι υποψήφιοι θα καταλάβουν μετά από ψηφοφορία που θα γίνει ανά περιφέρεια, ενώ θα ισχύσει και η ποσόστωση του 50% που προβλέπεται από το καταστατικό (ίση εκπροσώπηση ανδρών – γυναικών). Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας μένει να αποφασιστεί αν θα είναι μόνο με φυσική παρουσία ή και ηλεκτρονικά σύμφωνα με την επιθυμία που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης

Ενδοιασμοί Χριστοδουλάκη για πιθανή μεταγραφή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Τέμπη: «Εγώ θα είχα αυτοκτονήσει» – Νέο «άδειασμα» σε Καραμανλή από βουλευτή της ΝΔ με σοκαριστική δήλωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η αδιαφανής πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό βλάπτει την Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Συνεδριάζει, Πολιτική Γραμματεία,syriza, synedriazei, politiki grammateia